A3 Haber

Covid-19 vakalarında artış: 10 ilde giriş çıkış kısıtlaması getirildi

Covid-19 vakalarında artış: 10 ilde giriş çıkış kısıtlaması getirildi

Covid-19 vakalarında artış: 10 ilde giriş çıkış kısıtlaması getirildi
Haziran 15
08:46 2020

Valiliklerin verdiği karar doğrultusunda bazı illere giriş ve çıkışlar yasaklandı. Yapılan açıklamalarda İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından il genelinde yapılması planlanan eylem ve etkinliklerin yasaklanması kararı alındı. Adana’da süre 15 gün olarak belirlenirken, Edirne’de üç gün, Sakarya’da beş gün, Hakkari’de de iki gün olarak açıklandı. Giriş çıkış kısıtlaması getirilen illerin, HDP’nin Edirne ve Hakkari’den başlatacağı yürüyüş güzergahındaki iller olması dikkat çekti.

Koronavirüs salgını nedeniyle virüsün yayılma ihtimalinin de olduğunu belirten Adana, Antalya, Bitlis, Hakkari, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Sakarya, Van ve Tekirdağ valilikleri toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını, bu amaçlarla şehirlere girişlerin de engelleneceğini açıkladı. Valiliklerden yapılan açıklamalarda, İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği, il genelinde yapılması planlanan eylem ve etkinliklerin yasaklanması kararı alındığı belirtildi.

Adana’da 15 günlük yasak

Adana’da, HDP’li milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla toplantı çağrıları yapılması üzerine milletvekilleri hariç olmak üzere eylemlere katılmak için hareket edecek grupların kente giriş çıkışları, pazartesi gününden itibaren 15 gün süreyle sınırlandırıldı. Ayrıca toplantı, gösteri ve yürüyüşler de 15 gün süreyle yasaklandı.

Edirne’de üç gün yasak

Edirne’de koronavirüsle mücadeleyi zaafiyete uğratabilecek şekilde kişilerin temasının artması ihtimaline karşı toplantı, gösteri yürüyüşleri ve il dışından girişler üç gün süreyle yasaklandı.

Kocaeli’nde yasak

Koronavirüs tedbirleri kapsamında eylem ve etkinliğe katılım amacıyla araç ve kişilerin Kocaeli’ye giriş çıkışları 15 gün süreyle yasaklandı.

Sakarya’da beş gün yasak

Sakarya’da koronavirüs tedbirleri kapsamında, eylem ve etkinliklerle bunlara katılım amacıyla araç ve kişilerin kente giriş çıkışları beş gün süreyle yasaklandı.

Tekirdağ’da yasak

Tekirdağ Valiliği, HDP’nin bazı illerde toplanma çağrıları üzerine, bu durumun yeni tip koronavirüsle mücadelede zafiyet oluşturabileceği gerekçesiyle il geneline girişlerin 14-17 Haziran’da sınırlandırıldığını bildirdi.

Bitlis’te 15 gün

Bitlis Valiliği, huzur ortamı, kamu düzeni ile kamu güvenliğinin sağlanması ve artan vakaların önlenmesi amacıyla il sınırları içinde toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Bursa^da giriş çıkış kısıtlaması

Bursa Valiliği konu ile ilgili yaptığı açıklamada giriş çıkış kısıtlamasının getirildiğini duyurdu.
Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, 14-20 Haziran arasında giriş-çıkışlara kısıtlama getirildi. 1-14 Temmuz tarihleri arasında da park ve bahçelerde çadır ve stand kurulmasına müsaade edilmeyeceği açıklandı.

Hakkari’de iki gün

Hakkari Valiliği, korona virüs tedbirleri kapsamında ilde yapılacak olan etkinlerin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları gereğince iki günlük kısıtlama getirildiğini açıkladı.

Kırklareli’nde altı gün

Kırklareli’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında toplantı ve gösteri yürüyüşleri 14-20 Haziran’da yasaklandı.

Van’da da yasaklandı

Van Valiliği, kentte her türlü toplu faaliyet, hareket, gösteri ve organizasyon gibi etkinliklerin kısıtlandığını duyurdu. Açıklamada, “Her türlü açık alanlarda yapılması planlanan eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla il sınırlarımıza gelen şahısların ve araçların ilimiz sınırları içerisine girişleri ve başka illerde gerçekleşmesi planlanan eylem/etkinliğe katılım amacı ile ilimizden çıkışları yasaklanmıştır” denildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER