A3 Haber

Milli Savunma Bakanlığı: ‘Pençe-Kartal Operasyonu’ başladı

Milli Savunma Bakanlığı: ‘Pençe-Kartal Operasyonu’ başladı

Milli Savunma Bakanlığı: ‘Pençe-Kartal Operasyonu’ başladı
Haziran 15
07:27 2020

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter’dan yaptığı bir paylaşımla “Pençe -Kartal Operasyonu”nun başladığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sosyal medya üzerinden yaptığı bilgilendirmeyle “Pençe-Kartal Operasyonu”nun başladığını duyurdu.

Bakanlık paylaşımlarında şunları ifade etti:

“Son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize her geçen gün artan taciz, saldırı teşebbüsünde bulunan, böylece halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak maksadıyla uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda Irak’ın kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk’taki terör yuvalarına hava harekâtı icra edilmektedir.”

​Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK komuta kademesinin “Pençe-Kartal Operasyonu”nu Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nden sevk ve idare ettiği belirtildi.

Fahrettin Altun’dan açıklama

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Pençe-Kartal Operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada, “Varlığımıza kast edenler, kahraman ordumuzun pençeleri arasında yok olmaya mahkumdur” dedi.

Altun, Pençe-Kartal Operasyonu ile ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Altun, “Pençe-Kartal operasyonuyla Kuzey Irak’taki terör mevzilerini yerle bir ediyor, terörü kaynağında kurutma stratejimizi bir kere daha hayata geçiriyoruz. Varlığımıza kast edenler, kahraman ordumuzun pençeleri arasında yok olmaya mahkumdur. Allah Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER