A3 Haber

Kılıçdaroğlu: İmam bıraksa kefene cep yaptırır, dolar doldururlar

Kılıçdaroğlu: İmam bıraksa kefene cep yaptırır, dolar doldururlar

Kılıçdaroğlu: İmam bıraksa kefene cep yaptırır, dolar doldururlar
Haziran 16
15:13 2020

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık olağan Meclis Grup toplantısına ‘adalet’ yazılı maskesiyle katılarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Hükümetin salgın sürecinde vatandaşı sinek gibi gördüğünü belirterek ekonomiyi eleştiren Kılıçdaroğlu, “İmam bıraksa kefene cep yaptırır, dolar doldururlar” diyerek tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri, Meclis grup toplantısına “adalet” yazılı maske ile katıldı. Kılıçdaroğlu, “adalet şarkısı” ile salona girdi. Milletvekilleri de “hak, hukuk, adalet” sloganlarıyla CHP liderini karşıladı. Adalet Yürüyüşü’nün üçüncü yıl dönümünde kürsüye çıkan ve sloganlar sonrası duygulanan Kılıçdaroğlu, “Hâlâ aynı noktada mıyız? Hayır, o ilk adımımızdı. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz!” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Kılıçdaroğlu’ndan üçüncü yılında ‘Adalet Yürüyüşü’ açıklaması: O ilk adımımızdı

Kılıçdaroğlu, adalet yürüyüşünü anarken, “3 yıl önce yürüdük. Neden yürüdük. Bu cennet gibi vatana kardeş olalım, kavga etmeyelim diye yürüdük. Bu cennet vatanda bir çocuk bile yatağa aç girmesin diye yürüdük” dedi.

  • Bu ülkede haksız yere hapislerde çürüyen kardeşlerimiz için, kalemini satmayan gazeteciler için, hiçbir kişisel beklenti içinde olmaksızın 83 milyonun adalet talebi için yürüdük. Biz bu memlekette 83 milyon için yürüdük. Hâlâ aynı noktada mıyız? Hayır, o ilk adımımızdı. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz!
  • Adalet dünyanın ortak paydası olmak zorundadır. Yalnız yürümek için yola çıktım. Ama adalet talebi o kadar yoğundu ki milyonlara ulaştık. Her dönemin bir firavunu olmuştur. Adalet talebinin içini boşalttılar. Firavunlar boşaltacak milyonlar dolduracak.

“Bu rant hırsı nedir?”

  • Sözlerime aslında Bingöl depremi ile başlayacaktım. Bir kişi hayatını kaybetti, ailesini aradım başsağlığı dileklerinde bulundum. Allah’tan rahmet diliyorum. Diliyoruz benzer olaylar bir daha yaşanmaz. Büyük Marmara depreminden bu yana 18 yıldır iktidarda olanalr doğru düzgün bir şey yapmadılar. Hala İstanbul en büyük risk olarak duruyor önümüzde. Sormayacak mıyız; 18 yılda ne yaptınız Hala çökmek zere olan binalar var. Siz devleti nasıl yönetiyorsunuz?
  • İnsan hayatı değerli. AKP’ye en çok oy çıkan yerler, deprem riskinin en yüksek olduğu yerler. Ellerini oynatmış, önlem almış değiller. Bir rant kavgasıdır gidiyor. Doğarken eşit doğduk, ölürken de eşit öleceğiz. Bir kefen dışında bir şey götüremeyeceğiz. Bu rant hırsı nedir?
  • Rahmetli Ecevit’in toplanma alanlarını bile imara açtılar. Gözünüz doysun! Nedir bu hırs, anlamakta zorluk çekiyorum.

Belediyelerimiz tarih yazdı

  • Geçen toplantıda CHP’li belediyeler için de bir şey söylemedim. Onların görevi. Ama huzurlarınız da onlara da yürekten teşekkür ediyorum. Hepsi de tarih yazdılar. En küçüğünden en büyüğüne, hepsi birer tarih yazdılar. Onlar da günün 24 saati özveriyle çalıştılar. Görev yapmasınlar diye yasak getirdiler, paralarına el koydular. Şunu söyledim; ‘Ne yaprlarsa yapsınlar asla sitem etmeyeceksiniz. Onlar engel çıkaracak, siz engeli atlamasını bileceksiniz.
  • Vatandaş yardım etti, engel oldular. Bankadaki paralarına el koydular. Ne oldu? Askıda fatura geldi. Aklın yolu adalet üzerine çalışıyorsa, insan hakları üzerine çalışıyorsa çözümsüzlük diye bir şey yoktur. Dolayısıyla bizim belediye başkanlarımız çok iyi çalıştılar. Görevlerini yaptılar.

12 Haziran tarihi itibariyle belediyelerimizden aldığımız bilgileri paylaşmak isterim sizlerle:

– 5 milyon 702 bin 723 aileye ayni yardım yapıldı. Asla bunun reklamı yapılmadı, kişinin yoksulluğu teşhir edilmedi. Bizi üzen, esnafın bile yardım paketine muhtaç hale gelmesiydi.

– 285 bin 390 aileye nakdi yardım yapıldı.

-224 bin 27 hanenin suyu açıldı.

-Belediyelere ait 21 bin 147 iş yerinin kiraları ertelendi.

– 146 bin 669 kişiye evde bakım hizmeti verilmeye devam ediliyor.

– 43 milyon 384 bin 714 litre dezenfektan dağıtımı yapıldı. Nerede isteniyorsa, orada temizlik yapıldı.

– 9 bin 114 sağlık çalışanına evlerine gidemedikleri için yer tahsis edildi. Bedellerini belediyelerimiz ödedi.

– 2 milyon 222 bin 988 bina ve iş yerinde dezenfekte işlemi yapıldı.

Medyanın yüzde 90’ını havuz medya haline getirdi

  • Devlet, basın ve haber alma özgürlüğünü sağlayacak tedbirleri alır. Devlet, taban taban zıt uygulamalar yürütülüyor. Geçen hafta iki gazeteci arkadaşımız, Saray’ın isteği üzerine dört gün tutuldu.Libya’ya asker gönderilmesi, ÖSO’nun bir kanadının Libya’ya gönderilmesi herkesin bildiği bir şey. Ama Türkiye’de vatandaş bilmesin, biz bilmeyelim. Niye, Saray rahatsız olurmuş. Olsunlar efendim.Öyle bir ortam hazırladılar ki, medyanın yüzde 90’ını havuz medya haline getirdi. Oralarda besleme gazeteciler var. Ortak bir yerden başlık atılıyor, hepsi aynısını veriyor. Doğal olarak vatandaşlar bunları almadı. Onlar da izlenen kanalları sabote etmek istiyorlar.

AKP’li Ayvalı’nın FETÖ itirafına teşekkür

  • Televizyona birisi çıktı. Biz FETÖ’yle işbirliği yaptık, Kemalistleri devirmek için dedi. Bu kardeşime öncelikle teşekkür ediyorum, bir gerçeği itiraf ettiği için. Bunu biz söylüyorduk ama halk bunlar muhalefet diyordu. Şimdi AKP’li biri itiraf etti.

Dört beslemenin karşısına bir CHP’li koyuyorlar 

  • Boykot ettiğimiz kanalda yayın yapıyorlar, dört tane beslemenin karşısına bir CHP’li. Her birine 10’ar dakika veriyorlar. CHP’liye sıra geliyor, iki cümle kurunca süren doldu diyorlar.
  • Çocuğuna ekmek bulmak için konteynerleri gezen kadını bu saraydakiler görüyor mu düşünüyor mu? Bütün kadınlara sesleniyorum, evinizde huzur yoksa sebebi Saray sosyetesidir

Vakıfbank atamasına tepki: Devleti soyulacak yer olarak görüyorlar

  • Geçenlerde banka yönetimine dünya şampiyonu bir güreşçi atadılar. Devleti devlet olarak değil, soyulacak yer olarak görüyorlar. Bu sporcu kardeşimizden tek ricam; elde ettiğin başarıları gölgeleme, teşekkür ederek bu görevi iade et kardeşim. Bankalara öyle kişiler atadılar ki adamlar ATM’den para çekmesini bilmiyorlar ama bankanın yönetim kurulunda…

“Siz Müslüman değilsiniz”

  • Yahu sizde din iman var mı? Paraya doymuyorlar kardeşim. Kefende para koyacak yer yok kardeşim. En lüks arabalara biniyorlar, Amerika’da evleri var. Sonra Müslümanız diyorlar. Bırakın kardeşim bu işleri, siz Müslüman değilsiniz. Ben böyle bir Müslümanlığı kabul etmiyorum. Dünyada böyle bir rezalet yok. Yandaşa her türlü parayı veriyorlar. Her taraftan para yağıyor.TÜİK var, devamlı adam değiştiriyorlar. Türkiye’de yıllık geliri 7 bin liranın altında olan 11 milyon kişi var. Aylık geliri, 583 lira lira olan 11 milyon kişi var.Saray’da oturanlar bu rakamı gördüklerinde yüzleri kızarıyor mu acaba. 18 yıldır devleti yönetiyorlar. 11 milyon kişinin aylık geliri 583 lira olacak. Bunlarda vicdan var mı Allah aşkına. Bunlar, fakir ve fukarayı düşünüyor mu acaba.
  • Emin olun, İmam bıraksa bunlar kefenlerine cep de yaparlar. Aylık geliri 760 liranın altında olan 16 milyon insan var. Biz hesaplasak, bu CHP zihniyeti yalan söylüyor diyecekler. Bir maskeyi bile insanlara parasız veremediler. Onu bile para ile satıyorlar. Yahu bunlarda vicdan var mı? Yahu vatandaş ölecek ya…Bizim bütün belediyemize bedava dağıtıyor, onu da engelliyorlar. Maskeyi dağıtırken, bizim partili diye sormuyorlar. Ancak bunlar, maske bile dağıtamıyor. Milyonlarca lirayı kullanıyorlar, istedikleri gibi. Hiç kimseye de hesap vermiyorlar. Çünkü kibirleri hesap vermeye engel. Vatandaşı sinek gibi görüyorlar. Ben parayı alırım, istediğim gibi harcarım diyorlar.

Ekonomi yönetim sürecine sert eleştiri

  • Yüzbinlere iş yeri kapanacak, milyonlarca insan işsiz kalacak, ne yapalım, bundan nasıl beraber çıkarız diye görüşülmesi lazım. Bir toplantı yaptılar sadece yandaşlar çağrıldı. Ziraat Odaları Başkanı, Eczacılar Odası Başkanı, TTB Başkanı çağrılmaz mı? Bunlar vatan haini mi? Çözümü anlatacaklar sen de oturup bakanlarınla birlikte dinleyeceksin.
  • Bütün okullar kapandı, onbinlerce kantin kapandı. Berberler kahveler kapandı. Sosyal devlet olarak biz bu önlemleri aldığımızda ortaya çıkan sorunları nasıl çözeriz diyecektiniz.
  • Faizi düşürdüm kredi alabilirsiniz, borçlanabilirsiniz dediniz. Hadi borç veriyorsun, bir çeki ödenmemiş bir kişinin bankadan kredi alma ihtimali yok. Madem ki böyle bir bela var gelin sicil affı çıkaralım, gerekirse vatandaş kredisini alsın dedik. Yapmadılar, çünkü biz söyledik.
  • Vatandaşın dükkanını kapatıyorsan, diyeceksin ki “devlette israfa son vereceğim” İsraf genelgesi çıkar dedik, bizde israf yoktur diyor. Allah akıl fikir versin. Ben söylemiyorum, sayın Bülent Arınç söylüyor. “İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz” Doğru söylüyor. Har vurulup harman savrulan bir süreci yaşadık.
  • Bütçe konuşulurken koronavirüs yoktu. Yeni bir bütçe yapmamız lazım. Sosyal devleti ayağa kaldıralım, vatandaş bize güvensin dedik bu da olmadı.
  • Yüzbinlerce iş yeri kapandı. Yapılan doğruydu. Peki evine gönderdiğiniz kahveciye naptınız? Biz olsaydık, evinde otur, rahat otur, senin 3 aylık kiranı ben ödeyeceğim devlet olarak derdik. Bu devlet için büyük bir yük değil.
  • Esnafın başına bela olan bir stopaj vergisi var. Kira gelirini ben elde etmiyorum, git mal sahibinden al alacaksan. Bunu da kaldıralım dedik. Bu konuda kanun teklifini CHP verdi. Bunun takipçisi ben de olacağım siz de olun. Kaldırılması için kim el kaldırmıyorsa kara defterin bir köşesine yazın.
  • İş yeri kapandı, vatandaşı eve gönderdik. Efendim, para var mı ki bize ödesin? Evet var, işsizlik sigortası fonunda. 131 milyar Türk Lirası. Bu para işçilerin parası. 20 bin öğretmen müjdesi verdiler. Bir türlü kararname çıkmıyor. 20 bin öğretmene maaş ödememek için. İnsaf ya, bu mudur sosyal devlet?

Ayrıntılar geliyor…

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER