A3 Haber

AKP’nin hedefinde 7 milyon genç var: ‘Dijital Dönüşüm’ stratejisiyle oy isteyecek

AKP’nin hedefinde 7 milyon genç var: ‘Dijital Dönüşüm’ stratejisiyle oy isteyecek

AKP’nin hedefinde 7 milyon genç var: ‘Dijital Dönüşüm’ stratejisiyle oy isteyecek
Haziran 17
09:56 2020

2023 seçimlerinde 7 milyona yakın genç neslin oy kullanacak olması üzerine AKP, ‘Dijital Dönüşüm’ stratejisiyle Z kuşağı olan 7 milyon yeni seçmene yönelik sosyal medyada çalışmalar yürütülecek.

AKP Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal önceki günkü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında AKP’nin yeni “Dijital Dönüşüm” stratejisini tanıttı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunulan strateji belgesinde Facebook gibi küresel bilişim devlerinin, “milli egemenlik sınırlarını çiğneyen, geleneksel devlet yapısına meydan okuyan” yeni bir dünya düzeni tasarladığı vurgulandı. 

Milliyet’ten Ayşegül Kahvecioğlu’nun haberine göre, Belgede, “Z kuşağı olarak tabir edilen nesilden 7 milyona yakın seçmen 2023’te ilk kez oy kullanacaktır. Onların içine doğdukları yeni medya düzeni, veri ve içerik sağlayıcılar tarafından devlet otoritesi, egemenliği ve siyaseti de aşan bir meydan okumayla karşımıza çıkmaktadır. Buna cevabımız siber egemenlik, siber vatan ve dijital Türkiye ile olmalıdır. Oy verme davranışı dijital mecralar tarafından doğrudan manipüle edilebiliyorsa; bunun örneklerini açıkça ortaya koyan belgesel filmler Cambridge Analytica vakasını bizlere anlatıyorsa, bu yeni Z kuşağı genç seçmen kitlesi başta olmak üzere tüm kullanıcılar yeni bir farkındalıkla donatılmalıdır” denildi.

“Kanuni düzenleme şart”

Z kuşağına dönük farkındalık çalışması başlattıklarını ve “dezenformasyonla mücadele” ettiklerini bildiren Ünal, “Sosyal medyayı terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edecek, nefret, tehdit, taciz, hedef gösterme gibi suçları işleyecek şekilde kullananlara karşı geniş bir kanun tasarısı hazırlama ihtiyacı hasıl olmuştur” dedi. 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER