A3 Haber

Akşener: Türkiye, parayla sanal şakşakçı tutacak kadar korkak bir liderliği hak etmiyor

Akşener: Türkiye, parayla sanal şakşakçı tutacak kadar korkak bir liderliği hak etmiyor

Akşener: Türkiye, parayla sanal şakşakçı tutacak kadar korkak bir liderliği hak etmiyor
Haziran 17
13:12 2020

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Türkiye, parayla sanal şakşakçı tutacak kadar korkak bir liderliği hak etmiyor. Gelişmiş ülkelerde siyasette troll hesap kullanmak büyük bir ahlaksızlık, bir utanç kaynağı olarak görülüyor” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP ile bağlantısı olduğu iddia edilen 7 bin 340 hesabın Twitter tarafından silinmesine ilişkin “Türkiye, parayla sanal şakşakçı tutacak kadar korkak bir liderliği hak etmiyor. Gelişmiş ülkelerde siyasette troll hesap kullanmak büyük bir ahlaksızlık, bir utanç kaynağı olarak görülüyor” yorumunda bulundu. Akşener kapatılan bu hesapların iki görevi olduğunu belirterek, “Birinci görevleri, Sayın Erdoğan’ı övmek, ikinci görevleri de bizlere sövme” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, AKP seçmenine seslenerek parti merkezini aramalarını ve “Biz iş bulamıyorken, siz bu ahlaksız trollere ne hakla para yedirirsiniz?” diye sormaları gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Sanal alemde yaydığın yalanları artık kimse yutmuyor” diyen Akşener “Çünkü senin trollerin sanal ama 3600 ek gösterge bekleyenler, EYT’liler gerçek. TÜİK’in rakamları sanal ama atanamayan öğretmenler gerçek” diye konuştu.

“Görevleri Erdoğan’ı övmek, bizlere sövmek”

Akşener konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Twitter yayınladığı bir bildiriyle Türkiye’de siyasi amaçla kullanılan 7340 adet troll yani sahte hesabı kapattığını açıkladı. Türkiye, Rusya ve Çin’le birlikte sosyal medyadaki her tür çirkinliğin sebebi olan ‘Troller’ konusuna özne olmuş oldu…Yani Türkiye, yeni bir konuda, yine Sayın Erdoğan ve ekibi sayesinde, uluslararası toplumda rezil edildi.

Peki ne işe yarıyor bu troll hesaplar? Birinci görevleri, Sayın Erdoğan’ı övmek, ikinci görevleri de bizlere sövmek…Bu şekilde akıllarınca sosyal medyada propaganda yapıyorlar. İktidardakilerin yönetim anlayışına bakın… Güzelim memleketi düşürdükleri duruma bakın…Türkiye, parayla sanal şakşakçı tutacak kadar korkak bir liderliği hak etmiyor. Türkiye, demokrasi fukarası Rusya ve Çin’le birlikte anılmayı, hak etmiyor. Türkiye, bir kabile devleti muamelesi görmeyi hak etmiyor. Türk milleti, böylesine çapsız bir siyaseti, hak etmiyor. Dünyada “siyaset ahlakı” diye bir kavram var. İktidarın ısrarla anlamadığı şey işte bu. Gelişmiş ülkelerde siyasette troll hesap kullanmak büyük bir ahlaksızlık, bir utanç kaynağı olarak görülüyor. Çünkü sahtekarlık olarak, milletine yalan söylemek olarak görülüyor. Ama bu arkadaşlar, bırakın utanmayı bir de saray bürokratlarına açıklama yaptırıyorlar. Bu sahtekarlığı, savunma yüzsüzlüğünü gösteriyorlar.”

“Millete yalan söyleyip kara propaganda yaptırmışsın”

“Sen gitmişsin, parayı bastırıp, insan istihdam edip sahte isimlerle, sahte hesaplar açtırmışsın; Sonra o hesaplar üzerinden millete yalan söyletip, kara propaganda yaptırmışsın; insanlara her türlü hakareti ettirmişsin, üstüne bir de yakalanmışsın şimdi de geçmiş, yavuz hırsız misali bu ahlaksızlığı savunuyorsun…Ayıptır, ayıp…Sayın Erdoğan, sanal alemde yaydığın yalanları artık kimse yutmuyor. Beğenmediklerinin üstüne saldığın trollerden artık kimse korkmuyor. Damadının masallarına da artık kimse inanmıyor. Çünkü senin trollerin sanal ama 3600 ek gösterge bekleyenler, EYT’liler gerçek. Damadının ekonomi programları sanal ama; Mutfaktaki yangın gerçek. TÜİK’in rakamları sanal ama atanamayan öğretmenler gerçek. Saraydan gördüğün uçan Türkiye sanal ama işsiz milyonlarca gencimiz, geçinemeyen vatandaşımız gerçek.

Aziz milletim bu sahtekarlığın hesabını sorun. Sandığı beklemeyin. Telefonu açın, parti merkezlerine ‘Siz niye sahtekarlık yapıyorsunuz?’ diye hesap sorun. ‘Biz iş bulamıyorken, siz bu ahlaksız trollere ne hakla para yedirirsiniz?’ diye hesap sorun. Telefon açın, e-posta yazın ve “Siz benim aklımla, ferasetimle alay mı ediyorsunuz?” diye sorun. Sorun ki, belki utanır, temiz siyasete mecbur kalırlar. Sorun ki, belki utanır, siyasetin millet için yapıldığını hatırlarlar.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER