A3 Haber

CHP’li Özkoç: Şehit kanını yabancılara peşkeş çeken anlayışın iktidarda yeri yoktur

CHP’li Özkoç: Şehit kanını yabancılara peşkeş çeken anlayışın iktidarda yeri yoktur

CHP’li Özkoç: Şehit kanını yabancılara peşkeş çeken anlayışın iktidarda yeri yoktur
Haziran 17
14:59 2020

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP binası önünde toplanan 15 Temmuz gazilerine yapılan şiddete tepki gösterdi. Özkoç, “FETÖ’nün sermaye birikimini elinde tutan kişileri desteklemeye devam ediyorsunuz. Üç kuruşa milletini satan şehit kanını yabancılara peşkeş çeken anlayışın iktidarda yeri yoktur. Artık bu iktidarın ülkeyi yönetme anlayışı bitmiştir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “FETÖ’nün sermaye birikimini elinde tutan kişileri desteklemeye devam ediyorsunuz. Üç kuruşa milletini satan şehit kanını yabancılara peşkeş çeken anlayışın iktidarda yeri yoktur. Artık bu iktidarın ülkeyi yönetme anlayışı bitmiştir” dedi.

Özkoç, Meclis basın koridorunda bir görevlide çıkan COVİD-19 vakası dolayısıyla açıklamasını basın kapısı önünde açık havada yaptı. Özkoç. özetle şunları söyledi:

“Önlem alması gereken devlettir”

  • Bugün basın toplantısının dışarıda yapmamızın bir nedeni de Meclis’te basın ile ilgili görevli arkadaşımızın pozitif çıkması. Sosyal hayata dönme kararı alan iktidarın bu kararı aldığı tarihten itibaren vaka sayısı iki kat artmıştır. Sağlık Bakanı’nın yaptığı açıklamalar test sayısı ile alakalıdır. COVİD-19 gerçekten tehlikelidir, yaşa bakmaksızın insanlarımız hayatını kaybediyor. Tedbir alması gereken devlettir. Devleti de yöneten hükümettir. İnsanlarımızı suçlayarak, dikkat etmiyorsunuz deyip tedbirleri elden bırakıp sonra kendini bu işin dışına itmek doğru değildir.

“Bunun ahlak ile ilgisi yoktur”

  • Sosyal devlet olan diğer ülkeler, birikim ve topladıkları vergileri ülkeleri için kullandı ama 18 yıldır iktidarda olan AKP zihniyeti, bırakın hazinedeki kefen parasını, işsizlik fonunu, deprem için toplanan paralı, 15 Temmuz şehit ve gazilerin ailelerinin 306 milyon lira gibi toplanan rakamına dair göz dikme cürreti göstermişlerdir. Bunun ahlak ile ilgisi yoktur.

“Hazineyi sıfırladılar”

  • Orada insanlar hayatlarını kaybedecek, timsah gözyaşlarıyla ‘size minnettarız’ diyeceksiniz. Sonra bu insanlara yardım diye topladığınız paraya üç buçuk yıldan beri el koyup o parayı da yiyeceksiniz. Yediniz şehit paralarını. Yediniz gazilerin parasını. Onlar da bizim sesimize kulak verdiler, bizim için toplanan paralardı dediler. AKP binasında seslerini duyurmak istediler, vatan millet diyen İçişleri Bakanı onları coplarla karşıladı, dövdürttü. Bu anlayışı kesinlikle kınıyoruz. Bunun yönetmekle alakası yok. Hazineyi sıfırlamış iktidar, nereye saldıracağını bilmiyor. Milletten başka her türlü derdi var.

“Rantın bedelini millet ödüyor”

  • Esnaf aç, insanlar yoksul, ekonomi daralmış, COVİD salgını yükseklere çıkmış, önlem almıyorsun, geliyorsun şehidin parasına el koyuyorsun. Sonra vatan, millet, Sakarya edebiyatı yapıyorsun. Senin ne vatanla ne milletle ne milletin değerleriyle hiç alakan yok. Sen terör örgütleriyle kol kola olanların bu ülkeyi terketmelerini sağladın. Zekeriya Öz’ün bir numaralı savunucuları AKP iktidarıdır ve AKP’nin Genel Başkanı Erdoğan’dır. Fethullahçı Terör Örgütü’ne yardım ve yataklık yapan bu anlayıştır. Yaptığı ekonomik yatırımları millet için değil rant için yapıp, geçiş garantili köprü, hasta garantili hastane, yolcu garantili havaalanı deyip bugünleri düşünmeden, üç kişiye beş kişiye yatırım alanında rant sağlamak için milleti düşünmeden yapılan yatırımların bugün bedelini millet ödemektedir.

“Kıdeme göz diktiler”

  • FETÖ’nün sermaye birikimini elinde tutanları destekliyorsunuz: Şimdi de kıdem tazminatına göz diktiler. Kıdem tazminatını nasıl işçinin cebinden çalarız diye hesap yapıyorlar. Yazıklar olsun. İşçisini, esnafını bilmeyen, rant ortaklarıyla hareket eden bu anlayışa yazıklar olsun. Öğrenciye, işsize, millete yaptığınız ahlaksızlık. Şaban Dişli’yi yüzünüz kızarmadan elçi tayin ettiniz. Dinimizle dalga geçen adamı da elçi tayin ettiniz. Adil Öksüz’ün elini kolunu sallaya sallaya bu ülkeden çıkarttınız. Yazıklar olsun. FETÖ’nün sermaye birikimini elinde tutan kişileri desteklemeye devam ediyorsunuz. Üç kuruşa milletini satan şehit kanını yabancılara peşkeş çeken anlayışın iktidarda yeri yoktur. Bu iktidarın gözü dönmüş. Artık bu iktidarın ülkeyi yönetme devri bitmiştir. Televizyonlara çıkıp, elbiseleri giyip millete akıl vermeyi bırakın. Kaleminizi bu millet için satmayın. Millet bunun hesabını soracaktır. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER