A3 Haber

İşçilerin gündeminde kıdem tazminatı var: ‘Tamamlayıcı emeklilik’ adı altında kıdem tazminatı hakkına saldırı!

İşçilerin gündeminde kıdem tazminatı var: ‘Tamamlayıcı emeklilik’ adı altında kıdem tazminatı hakkına saldırı!

İşçilerin gündeminde kıdem tazminatı var: ‘Tamamlayıcı emeklilik’ adı altında kıdem tazminatı hakkına saldırı!
Haziran 17
10:28 2020

AKP iktidarı, yeni düzenlemelerle işçilerin kıdem ve ihbar tazminatını fiilen ortadan kaldırmayı amaçlıyor. DİSK ve Türk-İş’ten kıdeme yönelik saldırılara karşı sert açıklamalar geldi. DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, “Kıdem tazmintı kırmızı çizgimiz” derken, Türk-İş Genel Başkanı Atalay genel greve işaret etti.

Türk-İş Başkanlar Kurulu kıdem tazminatına yönelik hazırlıklar yüzünden çalışma yaşamında huzurun bozulduğunu belirterek “Yeni sistemde 75 yaşına kadar tazminat alınamaz. Türkiye’de ortalama yaşam süresi 78” dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) kıdem tazminatında yapılacak değişikliklere karşı harekete geçti.

“Kıdem tazminatı” gündemiyle toplanan Türk-İş Başkanlar Kurulu, hükümetin başlattığı çalışmaların çalışma hayatında huzuru bozduğunu açıkladı. Sosyal medyada da “Kıdem tazminatıma dokunma. Geleceğimle oynama” vurgusu ile bir kampanya yapılırken, konu Türkiye gündeminde ikinci sıraya çıktı.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre Başkanlar Kurulu toplantısında Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın değişikliği “kabul edilemez” bulduğu belirtilirken, bu konunun derinlemesine incelendiği bir rapor dağıtıldı.

Raporda yer alan değerlendirmelerden bazıları şöyle:

  • Kıdem tazminatının kaldırılarak yerine Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’nin (TES) getirilmesine ilişkin sosyal tarafların herhangi bir talebi bulunmamaktadır. Hem işverenler hem işçilerin gündemi pandeminin yarattığı olumsuz ekonomik koşulların üstesinden gelmektir.
  • Cumhurbaşkanı 2013 yılından bu yana defalarca taraflar anlaşmadan kıdem tazminatı ile ilgili değişiklik önerilerinin kendisine getirilmemesini ifade etmiştir.
  • Birinci modele göre işçi 60 yaşına kadar bu sistemden yararlanamayacak. 75 yaşını doldurmadan da toplu ödeme alamayacak. 60 yaşını doldurduğunda biriken paranın yüzde 25’i işçiye ödenecek, kalan kısmının getirisi ise işçinin emekliliği halinde yaşlılık aylığına ilave edilecek. TÜİK istatistiklerine göre Türkiye’de ortalama yaşam süresi 78.
  • İkinci modelde ise kayıplar ağırlaşarak devam ediyor. İşçiye alacağı kıdem tazminatı için prim ödeme yükümlülüğü getirilmek isteniyor. Bu durumda işçinin zaten düşük olan ücretleri daha da azalacak. İşçinin yüzde 3.33 kaybı olacak.
  • Kıdem tazminatının fona devredilmesi ile işçilerin iş güvencesi elinden alınacak. İşveren işçileri daha kolay işten çıkarabilecek.
  • Raporun sonunda Türk-İş genel kurullarında oybirliğiyle alınan karara da dikkat çekilerek şöyle denildi: “Karara göre kıdem tazminatı Türkiye işçi sınıfının ve Türk-İş’in kırmızı çizgisidir. Her türlü girişimin karşısında cevabımız genel grev olacaktır.

DİSK Başkanı Çerkezoğlu: Kırmızı çizgimiz

Karşıyaka Belediyesi’nin Korona Günlükleri etkinliğinin bu haftaki ilk konuğu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu oldu.

Emek tarihinin önemli olaylarından 15 – 16 Haziran Büyük İşçi Yürüyüşü’nün 50. yılı onuruna gerçekleşen söyleşide kıdem tazminatına ilşkin konuşan Çerkezoğlu, “Şu ana kadar resmi olarak bir açıklama, bizimle herhangi bir müzakere söz konusu değil ancak hükümet bunu gündeme getirirse bizim duruşumuz net. Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir” ifadelerini kullandı.

Gündemdeki kıdem tazminatı konusunda önemli açıklamalar yapan Genel Başkan Çerkezoğlu, “Kıdem tazminatı bir iş yerinde yıllardır çalışıyor olmaktan kaynaklı, işverende beklettiğimiz 13. ay ücretimizdir. İşverenin işçiye karşı sorumluluğudur. En temel iş güvencesi dayanaklarımızdan bir tanesidir. Bu hak gasp edilirse işverenler işçileri çok rahat işten çıkartacaktır. Bu hakkı ortadan kaldırmak demek, işçinin alın terine elini uzatmak demektir. Hele bu pandemi koşullarında bu kadar yoksulluk artmışken, işçinin deyim yerindeyse canı burnundayken bir de kıdem tazminatına el atılması kabul edilebilir bir şey değil, aklınızdan bile geçirmeyin diyoruz. Şu ana kadar resmi olarak bir açıklama, bizimle herhangi bir müzakere söz konusu değil ancak hükümet bunu gündeme getirirse bizim duruşumuz net. Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir. Tüm gücümüzle tüm işçi arkadaşlarımıza, hakkımıza sahip çıkacağız” dedi.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ne anlama geliyor?

soL’da yer alan habere göre, konuya ilişkin ilk adım AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “tamamlayıcı emeklilik sistemi” açıklamasıyla gelmişti.

Bu adımın ardından AKP’nin kıdem ve ihbar tazminatına yönelik başka bir saldırı hazırlığı daha olduğu ortaya çıktı.

Yine işaretini Erdoğan’ın verdiği söz konusu hazırlık kapsamında 50 yaş üstü ve 25 yaş altı emekçilerin belirli süreli sözleşmelerle çalıştırılması kolaylaştırılacak, bu sayede patronlar hem kıdem tazminatından hem de ihbar tazminatından kurtulacak.

İş Kanunu’nun 11. maddesinde belirli süreli iş sözleşmesi şu şekilde tanımlanıyor:

“Belirli süreli işlerde veya belli bir işin tamamlanması veya belirli bir olgunun ortaya çıkması gibi objektif koşullara bağlı olarak işveren ile işçi arasında yazılı şekilde yapılan iş sözleşmesi belirli süreli iş sözleşmesidir. 

Belirli süreli iş sözleşmesi, esaslı bir neden olmadıkça, birden fazla üst üste (zincirleme) yapılamaz. Aksi halde iş sözleşmesi başlangıçtan itibaren belirsiz süreli kabul edilir.”

Patronlar istedi, AKP değiştiriyor

Patronlar belirli süreli sözleşmelerin “avantajını” daha fazla kullanmak için bu maddenin kapsamının genişletilmesini talep ediyor.

Yani patronlar “objektif” koşul olmadan, aslında belirsiz süreli iş kapsamına giren işlerde de emekçileri “belirli süreli sözleşme” kapsamında çalıştırmak, bu sayede ihbar ve kıdem gibi “masraflardan” kurtulmak, işçilerin en temel haklarından birini daha fiilen gasp etmek istiyor.

Yine söz konusu düzenlemenin kapsamının genişletilerek dilediğinde “zincirleme sözleşme” yapılmasının önündeki engelin de kaldırılmasını ve bu sözleşmelerin de yine belirli süreli olarak tanınması isteniyor.

AKP’nin onay verdiği bu düzenleme kapsamında 25 yaş altı ve 50 yaş üstü yurttaşlara yönelik sömürü koşulları daha da ağırlaştırılmak isteniyor.

Söz konusu düzenlemeye ilişkin Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından geçtiğimiz yıl hazırlanan bir raporda, ilk kez yapılacak belirli süreli sözleşmelerde objektif koşulların aranmamas ve iki kez üst üste sözleşme yapılmasına olanak sağlanması istenmişti.

“Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu” ise el yükseltmiş, hükümete kapsamlı bir çalışma hayatı eylem önerisi yaparak en az üç kez üst üste belirli süreli sözleşme yapılmasına olanak sağlanmasını istemişti.

Sadece bu da değil…

AKP’nin tek hazırlığı bu da değil. Gündeme gelen bir diğer düzenlemeye göre, 25 yaşın altındaki gençler, ayda 10 günden az çalışıyorlarsa “ev hizmetlerinde çalışanlar” gibi sadece iş kazası ve meslek kazasına karşı sigortalandırılarak, istihdam edilebilecek.

Yani patronlar, kağıt üzerinde 10 gün çalıştırdıklarını söyledikleri 25 yaş altı emekçiler için sigorta dahi yapmama hakkında sahip olacak.

Patronlara para lazım: İşsizlik Fonu için daha çok kesinti

AKP, patronların yağmasına açtığı İşsizlik Fonu’nun suyunu çekmesi nedeniyle fona yeniden kaynak yaratma arayışında. Fondan milyarlarca lirayı patronların cebine aktaran AKP, şimdi patronların ödediği pirimi kağıt üzerinde 2 puan artıracağını, fondaki patron payının 117 liraya çıkacağını söylüyor.

Bu kesintinin yapılıp yapılmayacağı bilinmezken, fondaki işçi kesintisi ise 1 puandan 2 puana çıkarılacak, işçi payı 29.4 TL yerine 58.8 TL olacak.

Yani işçilerden kesilen para artacak, bu para yine patronların yağması altındaki fona aktarılacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER