A3 Haber

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Sınav günleri uygulanacak sokağa çıkma yasağının saatleri belli oldu

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Sınav günleri uygulanacak sokağa çıkma yasağının saatleri belli oldu

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Sınav günleri uygulanacak sokağa çıkma yasağının saatleri belli oldu
Haziran 18
17:11 2020

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “LGS’nin yapılacağı 20 Haziran günü 09.00-15.00 saatleri arasında ve YKS’nin yapılacağı 27-28 Haziran 09.30-15.00 saatleri arasında istisnalar hariç 81 ilde vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak” denildi.

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs gölgesinde gerçekleşecek Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) günlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin detayları paylaştı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının gölgesinde gerçekleşecek ve 81 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağının detayları şu şekilde:

  • 20 Haziran’da 09:00 – 15:00 arası
  • 27 Haziran’da 09:30 – 15:00 arası
  • 28 Haziran’da 09:30 – 18:30 arası

Sokağa çıkma kısıtlamasının, sınavların öncesinde ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavların sorunsuz bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla uygulanacağı kaydedildi.

Sınava gireceklerden toplu taşıma kullananların bir yakını, özel araçla gelinmesi halinde sürücüyle adayın bir yakını kısıtlamaya tabi olmayacak.

Şehirlerarası toplu ulaşım araçlarından bilet almış olanlar sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak saatlerde fırın, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemiş, tatlı üretim ve satışı yapılan iş yerleri açık olacak.

Bakan Koca duyurmuştu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün sosyal medyada yaptığı açıklamada,LGS ve YKS GÜNLERİNDE sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, GÜNÜN GENÇLERE AYRILMASI için Sn. Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler” ifadelerine yer vermişti

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER