A3 Haber

35 il barosu bugün Ankara’ya yürüyüşe başlıyor

35 il barosu bugün Ankara’ya yürüyüşe başlıyor

35 il barosu bugün Ankara’ya yürüyüşe başlıyor
Haziran 19
09:49 2020

AKP ve MHP’nin Avukat Kanunu ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı 35 baro bugün Ankara’ya yürüyüş başlatacak. “Savunma yürüyor” çağrısıyla gerçekleştirilecek yürüyüşe katılacak baro başkanları ve avukatlar, 21 Haziran günü Ankara Barosu tarafından karşılanacak.

Ankara Barosu ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yaşanan “eşcinsel” tartışmasının ardından, AKP ve MHP Avukatlık Kanunu ve baroların seçim sistemi üzerine çalışma yürüttüklerini duyurmuştu. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve baro başkanları düzenlemeye karşı çıktıklarını açıkladı. 10 Haziran günü Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile yapılan görüşmeden de sonuç çıkmadı. İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Antalya gibi üye sayısı yüksek baroların da olduğu 35 il barosu Ankara’ya “Savunma yürüyor” çağrısıyla yürüyüş başlatma kararı aldı.

Bugün başlayacak yürüyüşe katılacak baro başkanları ve avukatların 21 Haziran günü Ankara Barosu tarafından karşılanması bekleniyor. Baroların Ankara’ya gerçekleştireceği yürüyüş sonrasında nasıl bir eylemlilik izleyeceklerine dair yol işareti İstanbul Barosu’nun açıklamasında bulunuyor. Baronun açıklamasına göre yürüyüşün sonlanacağı 21 Haziran günü gazetelere ilan verilerek vatandaşların baroların seçim sistemini değişmesi halinde yaşayacağı hak kayıpları anlatılacak.

Eğer AKP ve MHP’nin duyurduğu çalışma yasa teklifi olarak Meclis’e gelirse, Meclis yolu üzerinde “Duran Başkan” eylemi yapılacak. Olası yasa teklifinin Meclis’ten geçmesi halinde ise bunu iptali için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurulacak, AYM’nin bu başvuruyu görüştüğü sırada “Son Nöbet” tutulacak. (ANKA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER