A3 Haber

Adalar Kaymakamlığı’ndan İBB’ye ret: Elektrikli faytonlar için izin çıkmadı

Adalar Kaymakamlığı’ndan İBB’ye ret: Elektrikli faytonlar için izin çıkmadı

Adalar Kaymakamlığı’ndan İBB’ye ret: Elektrikli faytonlar için izin çıkmadı
Haziran 19
11:20 2020

Adalar Kaymakamlığı, İBB’nin 60 elektirikli araç kullanımı için yaptığı başvuruyu Karayolları Trafik Kanunu’na uyulmadığı gerekçesiyle reddetti. İBB Başkanı İmamoğlu kararın ardından yaptığı açıklamada İstanbul Valisi ile görüştüklerini ve sorunun en kısa sürede çözüleceğini belirtti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Adalar’da atlı faytonların kaldırılmasının ardından yolcu taşımacılığı için kullanılması planlanan 4 ve 14 kişilik kişilik elektrikli araçlara Adalar Kaymakamlığı’ndan izin çıkmadı.

Geçen haftadan itibaren başta Büyükada olmak üzere Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada’ya ulaştırılan elektrikli araçlar 4 ve 14 kişilik olarak tasarlanmıştı. Söz konusu araçlarda İstanbulkart’la ödemenin sağlanması planlanıyordu. Faytonların kaldırılması sonrası adalarda toplu ulaşım elektrikli araçlarla sağlanması planlanıyor. Araçlar geçtiğimiz hafta adalara getirilmişti.

İmamoğlu’ndan açıklama: İstanbul Valisi ile görüştük sorun çözülecek

Adalar Kaymakamlığı’nın verdiği kararı değerlendiren İmamoğlu, İstanbul Valisi ile görüştüklerini ve sorunun çözüleceğini bildirdi. Adalar Kaymakamı’nı davet ettiklerini belirten İmamoğlu, “Herhalde kaymakamın az meşguliyeti var bugün ama fazla meşguliyet istiyorsa biz kendisini davet ettik. Keşke aramıza katılsaydı” dedi.

Atların koruma altına alındığını belirten İmamoğlu, atların başta üniversiteler olmak bazı noktalara sevki konusunda hassas bir süreç yönetildiğini ifade etti.İmamoğlu konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Biz Adalar’daki birçok soruna çözüm olduk. Başta fayton meselesi gibi. Fayton meselesinde farklı düşünenler olacaktır ama tümüyle istişare edilerek konuşularak şeffaf bir model ile fayton meselesi yürütülmüştür. Belediyenin sorun çözme konusunda örnek bir sürecidir. Kamunun diğer kurum ve kuruluşları ile valilik ile kaymakamlık ile bütün iletişimleri en üst düzeyde tutarak süreç yönettik. Faytoncuların hiçbirinin faytonuna zorla el konulmadı. Konuşuldu, ciddi bir harcama yapılarak neredeyse 100 milyon liranın üzerinde bir harcama yapılarak faytoncuların faytonları satın alındı. Biz bu süreçte atları koruma altına aldık, bakımlarını üstlendik. Şu anda atlar başta üniversiteler olmak üzere yakışan noktalara sevki konusunda hassas bir süreç yönetiyoruz. Biz hem Adalar’ın fayton meselesi hem de kültür sanat birçok konuya dönük adımlar atması ile ilgili ciddi bir işbirliği sürdürüyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER