A3 Haber

Baroların Ankara yürüyüşü birçok ilde başladı: Savunma yürüyor!

Baroların Ankara yürüyüşü birçok ilde başladı: Savunma yürüyor!

Baroların Ankara yürüyüşü birçok ilde başladı: Savunma yürüyor!
Haziran 19
13:34 2020

AKP ve MHP’nin Avukat Kanunu ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı barolar bugün Ankara’ya yürüyüşe başladı. “Savunma yürüyor” sloganıyla başlayan yürüyüş sonunda baro başkanları ve avukatlar, 21 Haziran günü Ankara Barosu tarafından karşılanacak.

A3 Haber Merkezi- Avukat Kanunu ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Antalya, Kocaeli gibi üye sayısı yüksek baroların da barolar Ankara’ya “Savunma yürüyor” çağrısıyla yürüyüşe başladı.

“Demokratik hakkımızı kullanıyor, yürüyüş gerçekleştiriyoruz”

Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir ve beraberindeki heyet, illerde çoklu baro kurulmasına olanak sağlayan yasa tasarısına karşı Ankara’ya yürüyüşe başladı. Yürüyüşe başlamadan önce adliye önünde toplanan avukatlarla birlikte açıklama yapan Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir, “Bugün o bildirgelerde saklı tuttuğumuz demokratik hak kullanımı doğrultusunda Türkiye’de pek çok ilde bulunan baro başkanları olarak yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz Ankara Anıtkabir’de bir resmi program ve Barolar Birliği ve Meclis ziyaretlerinde bulunacağız. Ümit ediyorum sesimizi duyarlar ” diye konuştu. Açıklamanın ardından Candemir, kendisine eşlik eden 8 kişi ile birlikte yürüyüşe başladı.

“Baro başkanları kendi illerinden yürüyüş başlattı”

Mersin Adliyesi önünden başlayan yürüyüşe avukatlar, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri destek verdi. Yürüyüşe başlamadan önce bir açıklama yapan Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “80 baro olarak düzenlemiş olduğumuz ilk eylemimizi başlatıyoruz. İlk eylemimiz Ankara’ya yürümek, Meclis’e ve Anıtkabir’e ziyaret olacaktır. 1 Haziran’daki sonuç bildirgemizde açıkladığımız üzere, demokratik hak arama yollarını kullanmaya başlıyoruz. Sesimizin duyulmasını istedik. 80 barodan başkanlarımız kendi illerinden yürüyüş başlattı” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER