A3 Haber

Bakan Koca uyardı: Salgın riski ortadan kalkmış değil!

Bakan Koca uyardı: Salgın riski ortadan kalkmış değil!

Bakan Koca uyardı: Salgın riski ortadan kalkmış değil!
Haziran 20
18:41 2020

Marmara Üniversitesi Hastanesi’nin açılışında koronavirüs pandemisine yönelik açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Salgın riski ortadan kalkmış değil” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Salgın riski ortadan kalkmış değil. Normalleşme, mücadeleden geri adım atmak anlamına gelmemelidir” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Marmara Üniversitesi Hastanesi’nin açılış töreninde koronavirüs salgınına yönelik açıklamalarda bulundu.

“Normalleşme, mücadeleden geri adım atmak anlamına gelmemelidir”

Koca, ”Salgın riski ortadan kalkmış değil. Normalleşme, mücadeleden geri adım atmak anlamına gelmemelidir. Şehir Hastanelerini birer birer devreye sokarak sağlıkta yeni bir çığır açıyoruz. (Şehir hastaneleri) Bu gibi projelerin ruhunda üç şey bir araya geliyor; vizyon, icra, hizmet ahlakı. Bu üç unsurun buluşması, tarihimizin en aydınlık devirlerinin ortak özelliğidir. Acil durum hastaneleri ile yeni bir vizyonla salgın, deprem ve afet durumlarına hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Koca, “Tedbirlere uyarsak, tehdit ortadan kalkacak. Çok değerli insanlarımızı bizden alan salgını Allah’ın izniyle birlikte yeneceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“Siyasi ve ekonomik ilişkiler yeniden şekillenecek”

Marmara Üniversitesi Hastanesi’nin açılış töreninde salgın süreciyle ilgili açıklamalarda buluna AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, “Salgın sürecinin ardından dünyada siyasi ve ekonomik ilişkilerin yeniden şekilleneceği açıkça görülüyor” diye konuştu.

Erdoğan, son günlerde vaka ve can kaybı sayılarında yaşanan artışa yönelik ise, “Son günlerde vaka ve vefat sayılarında bir miktar artış gözleniyor. Israrla üzerinde durduğumuz bir husus var. Maske, mesafe, temizlik” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER