A3 Haber

Trump, Halkbank davasının savcısı Geoffrey Berman’ı görevden aldı

Trump, Halkbank davasının savcısı Geoffrey Berman’ı görevden aldı

Trump, Halkbank davasının savcısı Geoffrey Berman’ı görevden aldı
Haziran 20
23:34 2020

ABD Adalet Bakanı William Barr, ABD Başkanı Donald Trump’ın Manhattan savcısı Geoffrey Berman’ı görevden aldığını duyurdu. ABD’deki Halkbank davasının savcısı olarak bilinen Berman, dün yaptığı açıklamada ‘istifa etmeye niyeti olmadığını’ söylemişti.

ABD Adalet Bakanı William Barr, ABD Başkanı Donald Trump’ın Manhattan savcısı Geoffrey Berman’ı görevden aldığını duyurdu.

ABD’deki Halkbank davasının savcısı olarak bilinen Berman, daha önce, ‘istifa etmeye niyeti olmadığını’ söylemişti. 

Adalet Bakanı Barr’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Ne yazık ki, dün geceki açıklamanızla, halka hizmete değil halka gösterişi tercih etmiş oldunuz. İstifa etmeye niyetinizin olmadığını ilan ettiğiniz için, Başkan’dan sizi görevden almasını istedim ve bunu yaptı.”

İddia: Erdoğan’dan Trump’a not; ‘Halbank masum’

ABD Eski Ulusal Güvenlik Direktörü John Bolton’ın kaleme aldığı kitapta, Mayıs 2018’de AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump’a bir not ileterek Halkbank’ın masum olduğunu söylediğini iddia ederek, “Trump Erdoğan’a bu meseleyle ilgileneceğini söyledi, davaya bakan savcıların kendisinin değil Obama’nın adamları olduğunu anlattı ve bu kişilerin yerine kendi adamlarının geçmesiyle sorunun çözüleceğini söyledi” ifadelerini kullanmıştı.

Bolton’ın bu iddialarıyla oklar yeniden Manhattan savcısı Geoffrey Berman’a çevrilmişti.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER