A3 Haber

Venedik Komisyonu’nun açıklamasına HDP’den destek: YSK darbesi iptal edilsin!

Venedik Komisyonu’nun açıklamasına HDP’den destek: YSK darbesi iptal edilsin!

Venedik Komisyonu’nun açıklamasına HDP’den destek: YSK darbesi iptal edilsin!
Haziran 20
17:07 2020

Avrupa Konseyi’ne Venedik Komisyonu’nun 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerden sonra kazanan belediye başkanlarının yerine kayyım atanmasının demokrasiye aykırı olduğu yönünde yaptığı açıklamanın ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP), komisyonun açıklamasına  katıldıklarını, başkanların göreve iade edilmesini istedi.

Venedik Komisyonu’nun 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerden sonra kazanan belediye başkanlarının yerine kayyım atanmasının demokrasiye aykırı olduğu yönünde yaptığı açıklamanın ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP), komisyonun açıklamasına  katıldıklarını, başkanların göreve iade edilmesini istedi.

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimlerden sonra kayyım atanan belediyeler ile ilgili Venedik Komisyonu’nun kayyım atanmasının “demokrasiye aykırı” olduğunu bildirmesinin ardından HDP, bir açıklama yaparak komisyonunun taleplerine katıldıklarını bildirdi.

HDP’den yapılan açıklamada, “Venedik Komisyonu’nun görüşünde yer alan, kazanan belediye başkanlarının hakları olan mazbataların ellerinden alınmasının uluslararası standartlara aykırı olduğu ve İçişleri Bakanlığı’nın belediye başkanlarının görevini askıya alma kararlarının yerel özerk yönetimin doğasına zarar verdiğine dair belirlemelerini özellikle kıymetli buldukları” vurgulandı.

“Uluslararası hukuk standartlarına aykırıdır”

HDP’den açıklamasında, “Seçilmiş yerel yöneticilerin, mahkeme kararları olmaksızın görevden alınmış olma durumlarının devam etmesi ve yerlerine hükümetin atadığı görevlilerin getirilmiş olması demokrasinin temel ilkeleriyle ve 1992 yılında Türkiye tarafından da kabul edilmiş olan Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nın hükümleri de dahil olmak üzere uluslararası hukuk standartlarına aykırıdır” denildi. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER