A3 Haber

İş cinayeti: Boya işçisi, fırçası elektrik tellerine değince akıma kapıldı

İş cinayeti: Boya işçisi, fırçası elektrik tellerine değince akıma kapıldı

İş cinayeti: Boya işçisi, fırçası elektrik tellerine değince akıma kapıldı
Haziran 21
13:47 2020

Adana’da Serkan Kocabaş, iki katlı bir binanın dış cephesini boyadığı sırada fırçasının elektrik tellerine çarpması sonucu akıma kapılarak yaşamını yitirdi.

A3 Haber Merkezi- Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi’nde saat 10.00 sıralarında üç çocuk babası 28 yaşındaki boya işçisi Serkan Kocabaş, mahallede bulunan iki katlı bir binanın dış cephe boyasını yapmak için bina sahibiyle anlaştı. Sabah saatlerinde çalışmaya başlayan Kocabaş, binanın damına çıkarak üst bölgeleri boyamaya başladı.

Kocabaş, boya yapmak için kullandığı fırçanın metal sapı elektrik tellerine değince elektrik akımına kapıldı. İtfaiye ekipleri Kocabaşı elektrik akımına kapılıp asılı kaldığı damdan indirdi. Sağlık ekiplerinin ilk incelemesi sonucu Kocabaş’ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Serkan Kocabaş’ın cenazesi incelemenin ardından otopsi için ambulansla Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

“Beni kurtarın diye bağırdı”

Mahalleli Nadile Akşioğlu, tanık olduğu olay esnasında ne yapacağını şaşırdığını belirterek, “Çalışırken bir anda akıma kapıldı. Uzun bir süre çırpındı. ‘Beni kurtarın’ diye bağırıyordu. Ama kimse müdahale edemedi, yetişemedi. Sonra da hayatını kaybetti” dedi.

Mayısta 156 işçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin Mayıs ayı iş cinayetleri raporu yayımlandı. Mayıs’ta en az 156 işçi yaşamını yitirirken, bunların en az 29’unun Covid-19’dan kaynaklandığı belirtildi. Raporda, “Gelinen noktada Covid-19 bir işçi sınıfı hastalığı haline gelmiştir” denildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER