A3 Haber

Fatih Altaylı’dan sınava girecek öğrencilere: Başa gelen çekilir, istemiyorsanız girmeyin

Fatih Altaylı’dan sınava girecek öğrencilere: Başa gelen çekilir, istemiyorsanız girmeyin

Fatih Altaylı’dan sınava girecek öğrencilere: Başa gelen çekilir, istemiyorsanız girmeyin
Haziran 21
23:34 2020

Fatih Altaylı’nın Teke Tek Bilim programına konuk olan Dr. Serdar Savaş, YKS sınavı nedeniyle 600 kişinin yaşamını yitireceğini belirterek bunun sorumlusunu sorunca Fatih Altaylı “Halk TV’de söyleyebilirsiniz burası yeri değil” diye uyardı.

Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek Bilim programında, koronavirüs salgınında vaka sayılarının yeniden artması ve Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesi tartışıldı.

Programa konuk olan Dr. Serdar Savaş, önümüzdeki hafta sonu yapılacak YKS sınavının ertlenmesi gerektiğini belirterek “Bakanlığın açıkladığı verilere göre, bu sınavın neticesinde meydana gelecek bulaşmalar neticesinde 600 kişi hayatını kaybedecek. Peki bunun hesabını kim verecek?” diye sordu.

“Bu sözleri Halk TV’de söyleyebilirsiniz”

Programın moderatörü Fatih Altaylı ise Dr. Serdar Savaş’ın bu sözleri üzerine “Hocam bu sözleri Halk TV’de söyleyebilirsiniz ama burası yeri değil. Bu bir bilim programı ve biz siyasi eleştiri yapmıyoruz, bilim konuşuyoruz” diye uyarıda bulundu.

Dr. Savaş ise YKS sınavıının neden ertelenmesi gerektiğini anlattı ve yaşanan vaka artışlarında toplumu suçlayan yaklaşımların yanlış olduğunun altını çizdi.

“Milletin gözüne bakarak yalan söyleyen gerizekalılar”

Fatih Altaylı ve İlhan’ın tepkileri sonrası Savaş, programı terk etmek istedi. “Milletin gözüne bakarak yalan söyleyen gerizekalılar” diyerek mikrofonunu çıkaran Savaş, Fatih Altaylı’nın “Serdar Hocam şov yapmayın rica ediyorum” uyarısı üzerine oturarak mikrofonunu tekrar taktı.

“Başa gelen çekilir, istemiyorsanız girmeyin”

​Altaylı ayrıca, “Başa gelen çekilir. Her zaman bu millet başına geleni çekmiştir. Sizin de başınıza sınav gelmiş olabilir. Çok meraklıysanız girmeyin. Çok korkuyorsanız girmeyin. Hayatınızdan 1 sene kaybetmek hiçbir şey değildir. Dünyanın bir çok medeni ülkesinde öğrenciler liseden sonra 1 sene ara vererek sonra üniversiteye gidiyorlar” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER