A3 Haber

Rusya ile Mısır arasında ‘Libya’ görüşmesi

Rusya ile Mısır arasında ‘Libya’ görüşmesi

Rusya ile Mısır arasında ‘Libya’ görüşmesi
Haziran 21
19:10 2020

Rusya Dışişleri Bakanı ile Mısır Dışişleri Bakanı arasında Libya görüşmesi gerçekleştirildi. Görüşmelerde “çatışmaların durdurulması gerektiği” söylendi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü ile Libya’daki durumu görüşerek, askeri çözümün olmayışına ve çatışmaların durdurulmamasının alternatifsizliğine vurgu yaptığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü ile yaptığı telefon görüşmesinde Libya’daki durumun ele alındığı, tarafların askeri çözümün olmayışına ve çatışmaların durdurulmamasının alternatifsizliğine vurgu yaptığı belirtildi.

“Askeri çözüm yok”

Sputnik’in aktardığına göre açıklamada, “Bakanlar, askeri çözümün olmayışına, taraflarca çatışmaların derhal ve kalıcı olarak durdurulmamasının ve Berlin Konferansı’nın sonuçlarına uygun olarak çözümün tüm yönleri ile ilgili herkesçe kabul edilebilir anlaşmalar konusunda mutabık kalınması için tüm Libya taraflarının katılımıyla diyalog başlatılmasının alternatifsizliğine vurgu yaptı” ifadelerine yer verildi.

Mısır “müdahale edebiliriz” demişti

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Libya sınırındaki Sidi Barrani Askeri Üssü’nde dün yaptığı konuşmada ülkesinin ‘istikrarı sağlamak ve batı sınırlarını korumak için’ Libya’ya askeri müdahalede bulunabileceğini dile getirmiş, ayrıca, ‘ülkelerini savunmaları’ için Libyalı kabilelere silah ve eğitim desteği vermeye hazır olduğunu belirtmişti.

Sisi ayrıca eski Devlet Başkanı Muammer Kaddafi’nin doğum yeri olan stratejik öneme sahip Sirte kentine ve Jufra Hava Üssü’ne saldırılmasının Kahire’nin ‘kırmızı çizgilerini aşmak’ anlamına geleceğini ifade etmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER