A3 Haber

Yerine kayyum atanan HDP’li belediye başkanı gözaltına alındı

Yerine kayyum atanan HDP’li belediye başkanı gözaltına alındı

Yerine kayyum atanan HDP’li belediye başkanı gözaltına alındı
Haziran 22
10:09 2020

Yerine kayyum atanan İkiköprü Belediyesi Eş Başkanı Hatice Taş, evine baskın düzenlenerek gözaltına alındı.

Batman’da yürütülen bir soruşturma kapsamında bugün sabah saatlerinde kent merkezi ve bazı köylerdeki evlere jandarma tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi.  Operasyonda Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü Belde Belediyesi Eş Başkanı Hatice Taş’ın Batman’daki evine de baskın yapıldı. Yapılan operasyonda Taş ile birlikte şu ana kadar 7 kişinin gözaltına alındıkları öğrenildi.

Gözaltına alınan İkiköprü Belde Belediyesi Eş Başkanı Hatice Taş, Belediyesi Meclis üyesi Tahsin Yıldırım, belediye çalışanları Hüseyin Taş, Cemal Doğan, Ekrem Evruz,  ve Bayram Özalp ile ismi öğrenilemeyen bir kişinin Batman Jandarma Komutanlığı’na götürüldükleri öğrenildi.

Operasyon kapsamında İkiköprü Belediyesi Eş Başkanı Osman Karabulut’un da evine baskın düzenlendiği, ancak evde bulunmadığı için gözaltına alınamadığı bilgisine ulaşıldı. Soruşturmanın gerekçesi konusunda henüz bilgi edinilemezken toplam 25 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı bilgisine ulaşıldı.

Görevden uzaklaştırılmıştı

31 Mart yerel seçimlerinde oyların yüzde 51’ini alarak seçilen HDP’li İkiköprü Belediyesi’ne Aralık 2019’da kayyum atanmış, Belediyenin Eş Başkanı Osman Karabulut, “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla devam eden dava gerekçe gösterilerek 7 Aralık 2019’da görevden uzaklaştırılmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER