Site icon A3 Haber

Çobanlık yapabilmek için Sivas’a gitmişti: 18 yaşındaki genç KKKA’dan öldü

Mardin’den çobanlık yapmak için geldiği Sivas’ta, kene ısırmasıyla bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedaviye alınan 18 yaşındaki genç Burhan Ay, yaşamını yitirdi.

Mardin’de yaşayan Burhan Ay, yazla birlikte çobanlık yapmak için Sivas’ın Yıldızeli ilçesine geldi. Bir süre önce vücuduna yapışan keneyi kendisi çıkaran Ay, birkaç gün sonra rahatsızlandı. Yıldızeli Devlet Hastanesi’ne götürülen Ay, burada yapılan ilk müdahalesinin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. 15 gündür KKKA hastalığı şüphesiyle anestezi yoğun bakım servisinde tedavi gören genç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bugün cenazesi ailesine teslim edilecek olan Burhan Ay’ın, Mardin’in Mazıdağı ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Bu yıl Sivas’ta KKKA’dan ölüm sayısı ise dokuza yükseldi.

“Keşke kendi çıkarmasaydı”

KKKA nedeniyle yaşamını yitiren Burhan Ay’ın cenazesi morgdaki işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.  Mardin’in Mazıdağı ilçesi Sakızlı köyünde toprağa verilecek olan Burhan Ay’ın kuzeni Aydın Sezer, “Keneden dolayı hayatını kaybetti. Keneyi kendisi koparmış. Keşke kendisi koparmasaydı. Ama olan oldu. Bir erkek bir kene için gitti. Hepimizin başı sağ olsun” dedi. (DHA)

Exit mobile version