A3 Haber

Kemal Kılıçdaroğlu: Aynı vilayette iki tane vali de olmaz, baro da olmaz

Kemal Kılıçdaroğlu: Aynı vilayette iki tane vali de olmaz, baro da olmaz

Kemal Kılıçdaroğlu: Aynı vilayette iki tane vali de olmaz, baro da olmaz
Haziran 23
14:34 2020

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Baroları parçalayacaklarmış. Aynı vilayette iki tane vali olmaz. Bir ilde de bir tane baro olur. Savunma kutsal bir haktır” dedi.

A3 Haber Merkezi- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin konuştu.

“Gün gelecek avukata ihtiyaç duyacaklar”

Yargıyı baskılarsanız, hakimi savcıyı sarayın köleleri haline getirirseniz yargı yargı olmaktan çıkar. Yargıya olan güven bugün en diplerde. Bu ülkede adalet olduğunu kimse düşünmüyor” diyen Kılıçdaroğlu, “Adaleti sağlayacak unsurlardan biri de savunmadır. Baroları parçalayacaklarmış. Senin başka işin mi yok? Anayasaya göre barolar kamu tüzel kişiliğindedir. Aynı vilayette iki tane vali olmaz. Bir ilde de bir tane baro olur. Savunma kutsal bir haktır. Bugün o polislere talimat verip avukatları sokmak istemeyenler, gönderilen çadırlara izin vermeyenler gün gelecek avukata ihtiyaç duyacaklar” dedi.

“Torpille KPSS’ye girmeden memur yapılıyor”

Gazetecilerin iktidar tarafından hedefe konulduğunu belirten Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “İçişleri Bakanı gazeteci Saygı Öztürk’ü ağır bir şekilde suçladı. Saygı Öztürk saygın ve duayen bir gazetecidir, fikri takip yapar. Bütün haberlerinin arkasında durmuştur. Saygı Öztürk yazdıysa doğrudur. Trabzon’da bir kişi işçi kadrosuyla işe giriyor. KPSS’ye girmeden memur yapılıyor. Özel kalem müdürü yapılıyor, oradan memurluk veriliyor. Beyefendi güçlü bir torpile sahip. Daha sonra Ankara’da kültür müdürü oluyor. Bunlarda ahlak yok!

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER