A3 Haber

500 yıllık camiye yapılan ‘restorasyon’ sosyal medyada tepki çekti

500 yıllık camiye yapılan ‘restorasyon’ sosyal medyada tepki çekti

500 yıllık camiye yapılan ‘restorasyon’ sosyal medyada tepki çekti
Haziran 25
10:31 2020

500 yıllık Nasrullah Camii’ne yapılan “restorasyon” ile cami tanınmaz hale getirilirken, camiye yapılan restorasyon sosyal medyada tepki çekti.

Kastamonu şehir merkezinde 1506 yılında inşa edilen Nasrullah Camii’nin restorasyonu sosyal medyada tepki topladı.

1506 yılında Kadı Yakupoğlu Nasrullah tarafından yaptırılan Nasrullah Camii, 2014 yılında onarım ve restorasyon şartıyla devri yapılarak özel bir firmaya kiraya verildi. İki yıl süren restorasyon çalışmaları sonucunda camii 2016 yılında yeniden ibadete açıldı.

Süslemelerin üstünü badanayla kapattılar

Ancak Kastamonu’nun önemli simgelerinden biri olan caminin eski ve yeni görüntüleri arasındaki fark, görenleri hayrete düşürdü. Sosyal medyada birçok kişi camideki restorasyon çalışmasını kınadı.

Restorasyon çalışmalarından sonra ünlü hattat Ahmet Şevket Efendi tarafından yapılan süslemeler ve hatların birçoğunun kaybolduğu iddia edildi.

Takdim yazısını Erdoğan yazmıştı

Restorasyonu gerçekleştiren firma Gürsoy Grup yönetim kurulu başkanı Hasan Gürsoy, daha sonra cami ve içinde bulunduğu külliyeyi kitaplaştırdı.

“Kastamonu Nasrullah Kadı Camii ve Külliyesi” adlı 430 sayfalık kitabın takdim yazısını ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kaleme aldı.

Caminin eski hali ve yeni hali:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER