A3 Haber

AKP’li eski vekile üçüncü maaş bağlandı!

AKP’li eski vekile üçüncü maaş bağlandı!

AKP’li eski vekile üçüncü maaş bağlandı!
Haziran 25
09:59 2020

Türk Patent Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliğine atanan AKP eski Milletvekili Ebubekir Gizligider, bu atamayla birlikte 3 farklı maaş almış olacak.

Kamuoyu geçtiğimiz günlerde eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank yönetim kurulu üyeliğine atanmasını tartışmış, bugün ise yine eski milli güreşçi Rıza Kayaalp’in Gençlik ve Spor Bakanlığı’na müşavir olarak atanması kamuoyunun tepkisini çekmiş ve sosyal medyada bu durum eleştirilmişti.

Ancak dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile gerçekleştirilen atamalar sadece rektör atamaları yahut eski Milli Güreşçi Rıza Kayaalp’in Gençlik ve Spor Bakanlığı’na müşavir olarak atanması ile sınırlı değil.

Hiçbir çalışması yok

Celal Eren Çelik’in Haber Alternatif’te yer alan haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atama kararnamesi ile Ebubekir Gizligider de bir süredir boş olan Türk Patent Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği görevine atandı…

Ebubekir Gizligider ismi ise AKP için hiç de yabancı bir isim değil. Zira Gizligider 24. ve 26.Dönem AKP Nevşehir Milletvekilliği yaptı.

Gizligider’in dikkat çeken bir özelliği ise milletvekilliği döneminde tek bir soru önergesi,yasa teklifi vermemiş yani asli görevi olan “Yasama” faaliyetleri, açısından AKP’nin getirdiği kanun tekliflerini onaylamak dışında hiçbir çalışma yapmamış olması.

Vekillik bitti, makamlar bitmedi

Ancak Ebubekir Gizligider AKP Genel Merkezi tarafından “Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı” olarak görevlendirilirken özellikle İHH ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kuyrulu Üyesi olduğu TÜRGEV ile çok sıkı ilişkiler geliştiriyor.Bu STK’ların özellikle Nevşehir’deki her faaliyetinde Ebubekir Gizligider’i görmek mümkün.

Keza Nevşehir’de yapılan Fen ve Sosyal Bilimler “Proje” Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adının verilmesini ve bu lisenin açılışında Bilal Erdoğan’ın “Özel davetli” olarak kurdele kesip konuşma yapmak üzere davet edilmesine ön ayak olan isim de yine Ebubekir Gizligider.

Ebubekir Gizligider 15 Ağustos 2019 tarihinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Gizligider halen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevini yürütürken bugün yürürlüğe giren atama kararnameleri ile bu görevinin yanında Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği görevine de “2.Makam” olarak atandı.

Üç maaş birden alıyor

Bu yeni atama ile birlikte AKP eski Milletvekili Ebubekir Gizligider milletvekili emekli aylığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Genel Müdürlüğü maaşı ve Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği “Huzur Hakkı” ile birlikte 3 farklı maaş almış olacak.

Ebubekir Gizligider’in özellikle Bilal Erdoğan ile arasının oldukça iyi olduğu ve bu atamalarda bu sıkı ilişkinin önemli rol oynadığı ifade ediliyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER