A3 Haber

AKP’li güreşçilere koltuk üzerine koltuk verilirken, milli güreşçi traktör römorkuyla defnedildi

AKP’li güreşçilere koltuk üzerine koltuk verilirken, milli güreşçi traktör römorkuyla defnedildi

AKP’li güreşçilere koltuk üzerine koltuk verilirken, milli güreşçi traktör römorkuyla defnedildi
Haziran 25
10:37 2020

Vefat eden milli güreşçimiz Vehbi Akdağ’ın cenazesinin traktör römorkunda taşınması vicdanları sızlattı. Kaderi, AKP’li güreşçiler Hamza Yerlikaya ve Rıza Kayaalp ile 180 derce tezattı.

A3 Haber Merkezi- 1972 Münih Olimpiyatları’nda Türkiye’nin tek madalyasını kazanıp ikinci olan 71 yaşındaki milli güreşçi Vehbi Akdağ, gırtlak kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Omuzda taşındı, traktör römorkuna aktarıldı

Vehbi Akdağ için Tokat’ın Ormanbeyli köyündeki okulun bahçesinde, tören düzenlendi. Akdağ’ın tabutu bir süre omuzlarda taşındıktan sonra, traktör römorkuyla yaklaşık iki kilometre uzaklıktaki köy girişinde bulunan mezarlığa götürüldü.

Cenaze törenine Vali Ozan Balcı, Tokat Belediye Başkanı AKP’li Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kınay, Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Serdar Çinkılıç, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Cemil Çağlar, güreşçiler, Akdağ’ın ailesi, yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

AKP’li güreşçilere koltuk üzerine koltuk

AKP’li eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Spor Bakan Yardımcılığı görevi yanı sıra önceki gün Vakıfbank’a Yönetim Kurulu’na atandığı ortaya çıkmış ve büyük eleştiri toplamıştı. Dün de ırkçılık nedeniyle güreşten men edilen Rıza Kayaalp, Erdoğan’ın imzasıyla Spor Müşavirliği’ne atanmıştı.

Vehbi Akdağ kimdir?

1949 Tokat doğumlu Vehbi Akdağ, 16 yaşında güreşe başladı. 1971 yılında Avrupa üçüncülüğü elde eden Akdağ, 1972 Münih Olimpiyatları’nda 2’nci oldu. Türkiye’nin o yıl olimpiyatlarda tek madalyasını alarak yıllarca adından söz ettirdi. Vehbi Akdağ, 1974 Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanarak bir kez daha kürsüye çıktı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER