A3 Haber

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesinden İmamoğlu’na Fatih portresi tebriği

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesinden İmamoğlu’na Fatih portresi tebriği

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesinden İmamoğlu’na Fatih portresi tebriği
Haziran 26
13:06 2020

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Fatih Sultan Mehmet portresini aldıkları için tebrik etti.

A3 Haber Merkezi- Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu aldıkları Fatih Sultan Mehmet portresi için tebrik etti.

Karaca, “Siyasette yanlışları söylemek kadar doğruları da tebrik etmek gerekir. Venedikli ressam Gentile Bellini’nin Fatih Sultan Mehmet portresini satın alan İBB yönetimini tebrik ederim. Göreve Geldikleri günden beri yaptıkları en doğru iş. Bu resmi işadamı olarak almayı çok isterdim” paylaşımında bulundu.

İmamoğlu tabloyu aldıklarını açıklamıştı

Ekrem İmamoğlu da dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Londra’da açık artırma ile satılan, Fatih Sultan Mehmet Han’ın günümüze kadar gelebilmiş üç orijinal portresinden biri olan, İtalyan ressam Gentile Bellini’nin atölyesinden 15. yüzyılda çıktığı tahmin edilen yağlıboya tabloyu İBB olarak satın aldık” demişti.

Fatih Sultan Mehmet’in yanındaki kim?

Öte yandan Fatih Sultan Mehmet’in portresinde yer alan ikinci kişinin kim olduğu hala bilinmiyor. Christie’s müzayede salonunda İslam ve Hindu Sanat Eserleri sorumlusu olarak çalışan Sara Plumby’e göre tablodaki kişinin kim olduğu hakkında iki farklı teori bulunuyor. Bunlardan birincisi ikinci figürün, padişahın üç oğlundan biri olduğunu ileri sürüyor. Ancak, tablodaki ikinci kişinin II. Mehmet ile arasındaki yaş farkının az olması, bu iddiayı çürütüyor. Diğer iddianın sahipleri ise tablodaki figürün beyaz tenli ve tıraşlı olmasından yola çıkarak, Batılı bir kişi olduğunu ileri sürüyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER