A3 Haber

Manisa’da korkutan deprem: Çevre illerden de hissedildi

Manisa’da korkutan deprem: Çevre illerden de hissedildi

Manisa’da korkutan deprem: Çevre illerden de hissedildi
Haziran 26
10:31 2020

Manisa Saruhan merkezli 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir başta olmak üzere birçok çevre ilde hissedildi.

Merkez üssü Manisa olan deprem İzmir, Bursa ve çevresinde de hissedildi. AFAD, saat 10.21’de merkez üssü Manisa’nın Saruhanlı ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin hasar ve can kaybına neden olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Geçmiş olsun Manisa. Saruhanlı ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Hasara yönelik tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz” İfadeleri kullanıldı.

 

Çevre illerde de hissedildi

Deprem, İzmir, Bursa, Balıkesir, Aydın, İstanbul, Kütahya ve bölgedeki birçok ilde hissedildi.  Yaklaşık 15 saniye süren deprem nedeniyle bazı yurttaşlar binaları panikle terk ederken, kimileri de telefonla yakınlarını aradı.

Bakan Soylu’dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Merkez üssü Manisa Saruhanlı, büyüklüğü 5.5 olan depremde. Saruhanlı merkezde yapılan taramalarda şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir. Kırsal taramalar devam etmektedir. Manisa Valiliğimiz ve AFAD kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir.”

Manisa Valisi’den açıklama: Araştırma devam ediyor

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, CNN TÜRK canlı yayınında şunları aktardı:

“Valiliğimize herhangi bir hasar ihbarı yok. Dış mahallelerde de araştırmalar devam ediyor. Şuanda hasar olup olmadığına yönelik araştırmalarımız devam ediyor. İlk etapta herhangi bir hasar varsa hemen ona göre afet planlarımıza göre harekete geçilecek.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER