A3 Haber

İnci Deri mağdurları anlatıyor: Hakları için mücadele ediyorlar…

İnci Deri mağdurları anlatıyor: Hakları için mücadele ediyorlar…

Haziran 27
18:21 2020

Ayakkabı sektörünün Türkiye’deki en eski markalarından İnci Deri’nin eski çalışanları hak aramaya devam ediyor. Hak ettikleri alacakları tahsil edemeyen emekçiler, sosyal medya ve imza kampanyalarıyla seslerini duyurmaya çalışıyor. İşte İnci Deri çalışanlarının anlattıkları…

İnci Deri çalışanları 2018 yılının ortalarından beri çeşitli mağduriyetlerle karşı karşıya… Maaşları eksik ya da geç yatırılan, primleri ödenmeyen, yemek kartları bloke edilen İnci Deri emekçileri, mağazalar kapanmasına rağmen halen hak edilmiş alacaklarını tahsil edemediler. İşverene dava açıp kazanan İnci Deri çalışanları da, henüz paralarını alabilmiş değiller.

Birikmiş maaş alacaklarının ve tazminatlarının hâlâ ödenmediğini söyleyen İnci Deri emekçileri, firmanın TMSF’ye devredilmesini ve hak ettikleri alacakların ödenmesini talep ettiler.

Sosyal medya ve imza kampanyası

Sayıları bini bulan İnci Deri’nin mağdur personeli çareyi seslerini duyurabilmek için sosyal medyada kampanya başlatmakta buldular. Twitter’da #İnciDeriÇalışanlarıHaklarınıİstiyor etiketiyle kampanya sürdüren İncir Deri emekçileri, change.org üzerinden bir de imza kampanyası başlattılar.

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER