A3 Haber

İngiltere’de sanatçılardan Osman Kavala’ya destek: Kavala için opera bestelenip sahnelendi

İngiltere’de sanatçılardan Osman Kavala’ya destek: Kavala için opera bestelenip sahnelendi

Haziran 27
17:12 2020

İngiltere’de, Kasım 2017’den beri tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’ya destek için opera bestelenip sahnelendi. Eser, koronavirüs salgını nedeniyle karantina koşullarında hazırlandı ve gösterimi internetten yayımlandı.

1 Kasım 2017’den beri Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan iş insanı Osman Kavala için, İngiltere’de bir grup opera sanatçısı beste yapıp internet üzerinden sahneledi.

Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre; Eserin adı, Kavala’nın hapishanede kalırken yemeğinden çıkan iki salyangozu beslemesinden alıyor: “Osman Bey ve Salyangozlar”

Kavala, tutuklanıp serbest bırakıldıktan sonra bu salyangozları yanında götürmek istediğini anlatmıştı.

Eser online hazırlandı

Söz ve müziğe imza atan Nigel Osborne, koronavirüs nedeniyle, eserin tamamının karantina koşullarında hazırlandığını belirterek, Ulusal Sağlık Servisi’nde gönüllü çalışırken iki gecede yazdığını açıkladı.Osborne, projeyi Opera Circus yönetmeni Tine Ellen Lee’ye anlattığını ve kabul etmesinin ardından 10 dakikalık eser için 500 ile 600 saat çalışıldığını söyledi. Osborne, eserin tamamının gönüllüler tarafından bir farkındalık yaratma istediğiyle yapıldığını vurguladı.

Pandemi nedeneniyle eser, farklı ülkelerden sanatçıların evlerinde çektikleri videolardan oluşuyor. Osborne, Osman Kavala ile ilk tanıştıkları Salzburg’ta eseri sahnelemek istediğini ifade etti.

Ne olmuştu?

Gaziantep dönüşü Atatürk Havalimanı’nda 18 Ekim 2017’de gözaltına alınan Osman Kavala, 1 Kasım 2017’de Gezi Parkı Davası nedeniyle “anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs” ve “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” iddiasıyla tutuklanmış, daha sonra beraat ve tahliye kararı verilmişti.

Kavala, serbest kalmasının ardından, 32 saat sonra 15 Temmuz Darbe Girişimi soruşturması kapsamında yeniden tutuklanmıştı. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER