Site icon A3 Haber

Abdullah Gül’den AKP’ye ‘ekonomi’ eleştirisi: Durum kaygı verici…

Ülkedeki ekonomik gelişmelere ilişkin konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ekonomik göstergelerin ciddi anlamda bozulduğunu, bu durumun kaygı verici olduğunu belirterek, hükümete “Kısa vadede yapılması gereken öncelikle siyasi zihniyet olarak özgürlükçü bir yola girerek, yatırım ortamını iyileştirip güven verecek politikaları kararlı bir şekilde uygulamaya koymaktır” çağrısı yaptı.

Türkiye ekonomisinde son iki yılda su yüzüne çıkan ekonomik kriz, koronavirüs salgınıyla daha da derinleşti. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, Türkiye’deki ekonomik göstergelerin ciddi anlamda bozulduğunu, bu durumun kaygı verici olduğunu söylerken “Maalesef Türkiye bir süredir uzun vadeli iyi düşünülmüş veriye, analize ve uzmanlığa dayalı bir stratejinin noksanlığını hissetmektedir” tespitinde bulundu.

“2002’de siyasetin gösterdiği irade ileriki yıllarda bozulmaya başladı. Vizyon zamanla gitti. Bugün kamu harcamaları şeffaf değil. Bu durum Türkiye’yi öngörülemez ülke haline getiriyor” diyen Gül, daha çok şeffaflık ve liyakat vurgusu yaptı.

Karar Gazetesi’nden Taha Akyol’a konuşan Gül’ün açıklamaları özetle şöyle:

“Kaygı verici”

“En büyük tehlike borçlanma”

“Kamu harcamaları şeffaf değil”

“Orta ve üst kademe bürokraside liyakat ön planda tutulmalı”

Exit mobile version