A3 Haber

Almanlar tatili ‘evde geçirmeyi’ planlıyor

Almanlar tatili ‘evde geçirmeyi’ planlıyor

Almanlar tatili ‘evde geçirmeyi’ planlıyor
Haziran 29
23:36 2020

Yapılan son ankete göre, Almanya vatandaşlarının yüzde 87’si tatil konusunda ne yapacağına karar verdi. Karar verenlerin yüzde 51’i tatili evde geçirmeyi düşünürken, 17’lik kesim ise Avrupa ülkelerine gitmeyi planlıyor.

Türkiye’de hükümetin ne yapacağını merakla beklediği Alman vatandaşlar, tatil konusunda netleşmeye başladı.

DW Türkçe’nin aktardığına göre, Alman kamu yayıncılık kuruluşu ARD’nin yaptırdığı son ankette Almanlar arasında koronavirüse yakalanma korkusu azalsa da yüzde 51’lik kesimin tatilini evde geçirmeye karar verdiği göze çarpıyor.

Kararsız oranı yalnızca yüzde 12

Ankete katılanların yüzde 87’si tatil konusunda kesin kararını verdiğini belirtirken yüzde 12’lik ise kesim hâlâ kararsız olduğunu ifade ediyor.

Gençlerin, tatil planları konusunda kararını henüz vermeyenler arasında çoğunlukta olduğu belirtiliyor.

Yüzde 51 evde kalacak, yüzde 35 Almanya içinde tatil düşünüyor

Kararını verenlerin 51’i tatilini kendi evinde geçireceğini söylerken, yüzde 17’lik kesim de Avrupa ülkelerinden birine gitmeyi planlıyor. Yüzde 35’lik kesim ise Almanya içinde seyahat etmeyi düşünüyor.

Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle tatilini Avrupa dışında geçirmek isteyenlerin oranı yüzde 2’de kaldı.

Koronavirüs korkusu azalıyor

Kamuoyu araştırma şirketi Infratest dimap’a yaptırılan ankete seçme yaşındaki bin 68 kişi katıldı.

Ankette Almanlara koronavirüsle ilgili korkuları da soruldu. Kendisi ya da bir aile ferdinin koronavirüse yakalanma olasılığından “ciddi şekilde” endişe edenlerin sayısında azalma tespit edildi.

Koronavirüs bulaşmasından korkanların oranı Mart ayında yüzde 55 iken bu oranın yüzde 24’e gerilediği kaydedildi. Ankete katılanların yüzde 75’i, son günlerde bazı bölgelerde yerel bazda artan vaka sayılarına rağmen virüs nedeniyle büyük endişe duymadığını bildirdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER