A3 Haber

Antalya’da 15 gün eylem ve etkinlikler yasaklandı

Antalya’da 15 gün eylem ve etkinlikler yasaklandı

Antalya’da 15 gün eylem ve etkinlikler yasaklandı
Haziran 29
23:08 2020

Antalya Valiliği, kent genelindeki açık alanlarda düzenlenecek eylem ve etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Covid-19 tedbirleri” kapsamında, toplu yürüyüşler ile açık hava toplantısı, toplu karşılama ve uğurlama gibi etkinlikleri 15 gün süreyle yasakladığını duyuruldu.

Açıklamada, “Karar tarihinden itibaren 15 gün süreyle ilimizde yapılması planlanan basın açıklamaları, yalnızca siyasi parti, sendika, meslek kuruluşu, dernek, sivil toplum kuruluşu binalarının içerisinde veya önünde 50 kişiyi geçmeyecek sayıda katılımcıyla ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapılabilecek” denildi.

392 lira para cezası ve adli işlem

Açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“Toplu yürüyüşler ile açık hava toplantısı, toplu karşılama ve uğurlama gibi etkinliklerde hastalığın yayılmasına neden olma riski bulunduğundan, 15 gün süreyle ilimizde bu tür etkinliklere müsaade edilmeyecektir. İl genelinde ve açık alanlarda, sosyal mesafe kuralının ihlal edilmesine ve hastalığın yayılmasına neden olacak şekilde çadır kurma, bildiri, broşür, stiker dağıtma, stant açma ve benzeri eylemlere müsaade edilmeyecektir.”

Kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı olmak üzere Kabahatler Kanunu gereği 392 lira idari para cezası uygulanacağı ve adli işlem yapılacağı kaydedildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER