A3 Haber

Yandaş Cengiz Holding’de 40 işçi koronavirüse yakalandı: Şantiyede çalışma devam ediyor

Yandaş Cengiz Holding’de 40 işçi koronavirüse yakalandı: Şantiyede çalışma devam ediyor

Yandaş Cengiz Holding’de 40 işçi koronavirüse yakalandı: Şantiyede çalışma devam ediyor
Haziran 29
15:07 2020

AKP dönemininde yükselen yandaş müteahhitlerden olan ve “Milletin a… koyacağız” şeklindeki “vecizesiyle” tanınan Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz Holding’in Mardin’de bulunan demiryolu şantiyesinde çalışan 40 işçi koronavirüse yakalandı. İşçilerin tedirgin olmasına rağmen şantiyede çalışılmaya devam edildiği öğrenildi.

Cengiz Holding’e bağlı Gübre Fabrikası’nın Diyarbakır-Mazıdağı demiryolu inşaatında çalışan 40 işçi Covid-19’a yakalandı. Test sonuçları pozitif çıkan işçiler hastanede tedavi altına alınırken, şantiyede çalışan yüzlerce işçi ise tedbir alınmadan çalıştırılmaya devam ediyor.

Ekmekleriyle tehdit edilen işçiler konuşamıyor

halktv.com.tr’ye konuşan Mazıdağı Belediyesinin görevden alınan Eş Başkanı Nalan Özaydın, işçilerle görüştüklerini ifade ederek “İşlerinden olmaktan korkuyorlar. Yüzlerce işçi çalıştırılıyor burada ve insanlar ekmekleriyle tehdit ediliyorlar” ifadelerini kullandı.

Şirket, “Yalnızca 3 işçi yakalandı” diyerek iddiaları yalanladı

Şirket, şantiyede yaşanan vakalara ilişkin henüz resmi bir açıklama yayınlamadı. Fakat şirket yetkilileri 40 işçinin testinin pozitif çıktığı iddialarını yalanlarken yalnızca üç işçide Covid-19 görüldüğünü belirtti. Bölge halkı ve işçilerin aileleri, 40 işçinin koronavirüse yakalandığı iddialarını doğruluyor.

İşçilere yönelik baskı

Şantiyede çalışmaya devam eden yüzlerce işçi ise ‘tedbir’ adı altında evlerine gönderilmezken sağlıksız koşullarda işlerine devam ediyor.

İşçiler, konuşanın kendileri olduğunun öğrenilmesi hâlinde sadece kendilerinin değil akrabalarının da işlerine son verileceğini belirterek detaylı bilgi vermekten çekindiler.

Mayısta 118 işçiyi işten çıkarmışlardı

Mayıs ayında şantiyede çalışan işçiler salgın tehdidi karşısında çalışmaya ara verilmesi ve koronavirüse karşı gerekli tedbirlerin alınması yönünde bir eylem gerçekleştirmişti. Eyleme katılan işçilerin taleplerinden geri adım atılmaması üzerine işlerine son verildi. O dönem 118 işçi işten çıkarılmıştı.

“Sizin rantınız işçilerin canından daha değerli değil”

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, “Cengiz Holding’e bağlı Gübre Fabrikası’nın Diyarbakır-Mazıdağı demiryolu inşaatında çalışan 40 işçi Covid-19’a yakalandı! Şantiye ise hala çalışmaya devam ediyor. Bu nasıl bir para hırsıdır? Bu ne beter bir sorumsuzluktur? Sizin rantınız işçilerin canından daha değerli değil!” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER