A3 Haber

13 başbakan, yedi cumhurbaşkanı, altı belediye başkanı gördü: O hep muhtar kaldı

13 başbakan, yedi cumhurbaşkanı, altı belediye başkanı gördü: O hep muhtar kaldı

13 başbakan, yedi cumhurbaşkanı, altı belediye başkanı gördü: O hep muhtar kaldı
Haziran 30
14:42 2020

Mersin’de, 1977 yılında 26 yaşında girdiği mahalli seçimi kazanarak muhtar seçilen Osman Kütük, 43 yıllık görev süresince 13 başbakan, yedi cumhurbaşkanı ve altı belediye başkanı gördü.

Gençliğini geçirdiği Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi’nde 26 yaşında muhtar adayı olan 69 yaşındaki Osman Kütük, girdiği ilk seçimi kazanarak muhtar oldu. Mahallesinde ilk yıllarda genç birinin muhtar olmasına sıcak bakılmadığını anlatan Kütük, “İlk seçimde çok gençtim, saçım da bir tane beyaz bile yoktu. Bazı evlerde yaşlı vatandaşlarımız beni kovar gibi terslediler. Çünkü muhtarlık yaşlı, belli bir yaşa gelen insanlar düşünülüyordu. ‘Biraz yaşlan ondan sonra’ diyorlardı” dedi.

Üst üste dokuz seçim kazandı

Mahallesinde üst üste dokuz seçim kazanan Kütük, şöyle konuştu: “1977 yılında mahalli seçimlerde mahallemizde aday oldum. Muhtarlık seçimini kazandım. O günden sonra da hata yapmamaya, vatandaşı incitmemeye çalıştık. Elimizden geldiğince mahallemizdeki vatandaşların sorunlarına çare olmaya başladık. Belediye, kaymakamlık ve valilik ile vatandaş arasında köprü olmaya çalıştım. Diğer seçimlerde çalışma yapmadım, ‘takdir ederseniz ben adayım’ dedim. Sağ olsunlar takdir ettiler, aday oldum. Çok büyük farklarla da seçimleri kazandım. Bazen karşımıza aday bile çıkmadı. Böylece 43 yılı geçirdik.

“Gelecek seçimde aday olmayı düşünmüyorum”

2024 yılına kadar görev süresinin olduğunu anımsatan Kütük, şöyle devam etti: “Torunlarımız, çocuklarımız bizi özlüyor. 70 yaşındayım. Artık belli yaşa da geldik. Her şeyi zamanında bırakmak gerekiyor. Gelecek seçimde aday olmayı düşünmüyorum. Muhtar adaylarının donanımlı, yaşadığı mahalleyi iyi bilmesi gerekiyor. Siyaset, ekonomi, hukuk alt yapısının olması gerekiyor ki vatandaşların taleplerine cevap versin. Yerimizi gençlere bırakmanın zamanı geldi.

Muhtar Osman Kütük’e 43 yıldır oy veren mahalle sakinleri ise kendisinden memnun olduklarını ve bir dönem daha muhtarlık yapmasını istedi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER