A3 Haber

Pervin Buldan: Kürt sorunu eninde sonunda barış masasında çözülecek

Pervin Buldan: Kürt sorunu eninde sonunda barış masasında çözülecek

Pervin Buldan: Kürt sorunu eninde sonunda barış masasında çözülecek
Haziran 30
16:27 2020

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Kürt sorunu eninde sonunda müzakere masasında, barış masasında çözülecektir. Bundan kaçış yoktur” dedi.

A3 Haber Merkezi- HDP grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DTK’nin demokratik, toplumsal ve meşru bir platform olduğunu hatırlatarak, “DTK’ye operasyon, Kürt düşmanlığının, demokrasi düşmanlığının geldiği noktayı bir kez daha göstermektedir. Yapılan operasyon, Kürtlerin demokratik örgütlenmesini tasfiye etme çabasıdır” dedi. Çoklu baro sistemini eleştiren Buldan, “Barolar, hukukçular iktidarın emir eri değillerdir, Burhan Kuzu hiç değillerdir bu da böyle biline. HDP olarak savunmayla birlikteyiz, onların haklı mücadelesinin yanındayız” diye konuştu.

HDP’li milletvekillerinin sağlık durumu iyi

Buldan, koronavirüs testi pozitif çıkan HDP’li milletvekillerinin sağlık durumu hakkında bilgi paylaşarak “Şu an genel sağlık durumları iyi. Tedavileri sürüyor. Bu konuda elbette şeffaf olmaya, kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Bölge illerinde gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle vaka sayısındaki artışa dikkat çeken Buldan, “Normalleşme adı altında rakamları düşük tutmak için korona şüphesi ile hastanelere giden insanlarımıza yeterince test yapılmadığı bilgisini alıyoruz. Hastanelerin yetersiz kaldığı bilgisini alıyoruz. Özellikle Cizre’de vaka sayısının artması endişe vericidir. Esnaf kendi inisiyatifiyle kepenk kapatmakta ve evde kal çağrısı yapmaktadır. İktidarın vurdumduymazlığı karşısında Cizre başta olmak üzere tüm bölge illerinde halkımıza kendi tedbirlerini almaları konusunda buradan bir kez daha çağrımızı yineliyoruz. Partimiz bütün imkânlarıyla, halkımızın yanında olmaya devam edecektir” diye konuştu.

“Bundan kaçış yoktur”

Buldan, sözlerine şöyle devam etti: “Eli sürekli tetikte olan bir devlet ve iktidar aklı diyalog, müzakere ve siyasi çözüm yollarını ortadan kaldırarak, ne Kürt sorununu ne de Suriye sorununu çözebilir, çözemeyecektir. Kürt sorunu eninde sonunda müzakere masasında, barış masasında çözülecektir. Bundan kaçış yoktur. Kürtler bir halktır ve bir halk olarak dünya halkları gibi kimliğiyle, kültürüyle, diliyle nasıl onurluca yaşadıysa bundan sonra da yaşamaya devam edecektir.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER