A3 Haber

İstanbul’da ‘Savunma Mitingi’: Savunma susmadı susmayacak!

İstanbul’da ‘Savunma Mitingi’: Savunma susmadı susmayacak!

İstanbul’da ‘Savunma Mitingi’: Savunma susmadı susmayacak!
Haziran 30
12:34 2020

AKP’nin baroları bölme projesini protesto eden avukatlar ‘Savunma Mitingi’ için Çağlayan Adliyesi önünde toplandı. Avukatların eylemi öncesi polis adliye önünde barikatlar kurdu. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “2010 Referandumu’nda ‘Yapmayın, yargıyı FETÖ’ye teslim ediyorsunuz’ dedik. ‘FETÖ diyemezsiniz, Hocaefendi’ dediler. Bu da bir FETÖ projesidir!” diyerek tepki gösterdi.

A3 Haber Merkezi | AKP’nin çoklu baro sistemini hayata geçirmek için hazırladığı düzenlemeyi bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunmasının ardından, İstanbul Barosu avukatlık yasası ve baroların yapısına ilişkin yapılması beklenen değişikliği protesto etmek için Savunma Mitingi düzenliyor.

Miting öncesinde sosyal medya hesabından açıklama yapan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “Bugün yapacağımız toplantının talebi ‘Hukuk Devleti’dir. Katılanların politik kimlikleri öne çıkmamalıdır. Tam tersine bütün görüşleri ortaklaştırmak iddiası içinde olmalıyız. Bu nedenle, pankart döviz gibi materyaller taşınmamalıdır” ifadelerini kullandı.

İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde yapılacak savunma mitingi için avukatlar bir araya gelmeye başladı. Avukatlar ayrıca, adliye önündeki meydanın polis bariyerleriyle çevrilerek miting için küçük bir alan bırakılmasını da alkışlarla protesto etti. Polisin sık sık Covid-19 tedbirlerine uyulması anonsu yapmasına tepki gösteren avukatlar, “Bizi küçük bir alana hapsederek suç işliyorsunuz. Dalga geçer gibi salgın önlemlerine dikkat edin diyorsunuz” şeklinde tepkilerini dile getiriyor.

Adliyeden sloganlarla çıktılar

İstanbul Barosu’nun çağrısıyla Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi içinde toplanan avukatlar daha sonra alkışlar eşliğinde, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları atarak mitingin düzenleneceği meydana doğru yürüyüşe geçti.

Çok sayıda avukatın bir arada alana yürümesi sırasında polis, “Çağlayan meydanındaki gruba sesleniyorum. Covid-19 salgını devam ediyor. Lütfen maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edelim” şeklinde anons yaptı. Avukatların alanda toplanması devam ediyor.

‘Feyzioğlu istifa’ sloganları

Miting alanında toplanan avukatlar Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nu protesto etmeye devam ediyor. Alanda Feyzioğlu istifa sloganları atılıyor.

Söz Savunmada: İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu konuşuyor

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, savunma mitinginde açıklamalarda bulunuyor.

Durakoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

  • İstanbul Barosu için, Türk halkı için buradayız. Bu hepimizin hareketi. Bu işin seçimi yok, genel kurulu yok, irade ipoteği yok. Bugün hep birlikteyiz.
  • Avukat olmazsa, onun örgütlü gücü barolar olmazsa, şiddete uğrayan kadının ilk istasyonu olmaz. Biz olmaya mecburuz, olacağız.
  • Avukatlar olarak bu teklifin evrensel hukuk normlarına, anayasaya aykırılığını kanıtlayacağız

“Hukukçular siyaset konuşmasın istiyorlar, konuşacağız!”

  • Siyasetçiler hukuk konuşuyor ama avukatlar siyaset yapmasın istiyorlar
  • 2010 Referandumu’nda “Yapmayın, yargıyı FETÖ’ye teslim ediyorsunuz” dedik. “FETÖ diyemezsiniz, Hocaefendi” dediler. Bu da bir FETÖ projesidir! Yazın bunu bir kenara. Bu bir FETÖ projesidir. 2010 yılında referandum ile planlanan bir projedir.

“Biz biat etmeyiz!”

  • Biz avukatız. Biz biat etmeyiz, eğilmeyiz!
  • Kimisi ölüm orucunda avukatların. Yaşamlarını değil avukatlıklarını kaybedecekleri için direniyor avukatlar. Adil yargılanmak istiyorlar. Yaşamlarını değil avukatlıklarını kaybedecekleri için direniyorlar! Siz siyaset yapıyorsunuz diyorlar. Siyaset yapmanın suç olduğu bir ülke söyler misiniz bana? Hukukçular siyaset konuşmasın istiyorlar, ölene kadar konuşacağız. Biz insan haklarına sahip çıkmak zorundayız. Hukukun üstünlüğünü gözetmek görevimiz. Buradan Ankara’ya söylüyorum. Susamaz barolar. Bunu bilmeli Ankara. Biz biat etmeyiz, eğilmeyiz.

3 Temmuz’da Büyük Savunma Mitingi gerçekleştirilecek

Baroların bölünmesini de içeren kanun teklifine karşı yapılacak eylemleri konuşmak üzere Ankara‘da, toplanan Baro başkanları, 3 Temmuz’da Ankara‘da “Büyük Savunma Mitingi” düzenlenmesi kararı aldı. 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER