Site icon A3 Haber

Bilim Kurulu Üyesi Özlü’den Çin’de ortaya çıkan yeni virüsle ilgili kritik uyarı: Pandemiye dönüşebilir

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, Çin’de domuzdan insana geçtiği tespit edilen yeni grip virüsü ile ilgili açıklama yaptı. Yeni virüsün muhtemelen pandemiye neden olabileceğini belirten Özlü, “Zaten biz bunun benzerini 2009’da yaşamıştık. Bu da farklı bir pandemi potansiyeli gösteriyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, yeni tip koronavirüs salgınının ortaya çıktığı Çin’de domuzdan insana geçtiği tespit edilen yeni grip virüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özlü, “Bu yeni bir virüs, yeni bir İnfluenza ve muhtemelen pandemi yapabilir diyorlar. Zaten biz bunun benzerini daha önce yaşamıştık 2009’da bir pandemi. Bu da farklı bir pandemi potansiyeli gösteriyor” dedi.

“Bu bir sinyal aslında”

Koronavirüsün ortaya çıktığı Çin’de son olarak yeni bir domuz gribi türü tespit edildi. Uzmanlar, yeni türün salgına dönüşme riski olduğunu belirtirken Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, konuyla ilgili NTV’de değerlendirmelerde bulundu.

“Bu virüs; pandemiler ve virüs salgınları devam edebilir, bu gezegendeki yaşam şeklinizi değiştirin diyor” diyen Özlü, şunları kaydetti:

“İnsana bulaşma açısından risk teşkil ediyor”

“Pandemiye neden olabilir”

Exit mobile version