A3 Haber

İş cinayeti: Diyarbakır ve Denizli’de iki işçi yaşamını yitirdi

İş cinayeti: Diyarbakır ve Denizli’de iki işçi yaşamını yitirdi

İş cinayeti: Diyarbakır ve Denizli’de iki işçi yaşamını yitirdi
Temmuz 02
17:15 2020

İş cinayetleri can almaya devam ediyor. Diyarbakır’da elektrik direğinden düşen DEDAŞ çalışanı 52 yaşındaki Ramazan Karataş ile Denizli’de çalıştığı fabrikada elektrik akımına kapılan 52 yaşındaki Hüseyin Ali Ökten yaşamlarını yitirdi.

A3 Haber Merkezi-  Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde DEDAŞ arıza servisinde çalışan 52 yaşındaki Ramazan Karataş’ın, arıza için çıktığı direkten aşağı inerken düştüğü belirtildi.

Sert zemine düşerek yaralanan Karataş, sağlık ekiplerince Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Ailesi tarafından hastane morgundan alınan Karataş’ın cenazesi, Çermik ilçesinde toprağa verilecek.

Elektrik akımına kapılan işçi yaşamını yitirdi

Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Kaklık Mahallesi’ndeki bir mermer fabrikasında çalışan 52 yaşındaki Hüseyin Ali Ökten, elektrik akımına kapıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Honaz Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ökten, burada yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Mayısta 156 işçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi

Öte yandan İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin Mayıs ayı iş cinayetleri raporu yayımlandı. Mayıs’ta en az 156 işçi yaşamını yitirirken, bunların en az 29’unun Covid-19’dan kaynaklandığı belirtildi. Raporda, “Gelinen noktada Covid-19 bir işçi sınıfı hastalığı haline gelmiştir” denildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER