A3 Haber

Türk Tabipleri Birliği üyesi profesöre Covid 19 soruşturması: Halkı yanlış bilgilendirdin

Türk Tabipleri Birliği üyesi profesöre Covid 19 soruşturması: Halkı yanlış bilgilendirdin

Türk Tabipleri Birliği üyesi profesöre Covid 19 soruşturması: Halkı yanlış bilgilendirdin
Temmuz 02
15:29 2020

Türk Tabipleri Birliği (TTB), birliğin Covid-19 İzleme Kurulu üyesi ve halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala’ya bilimsel açıklamaları nedeniyle soruşturma açıldığını duyurdu.

Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi Prof. Dr. kayıhan Pala’nın değerli bir bilim insanı olduğu vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • enBursa.com isimli internet haber sitesine yapmış olduğu pandeminin Bursa’daki seyri içerikli açıklamaları nedeniyle Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında Bursa valiliği tarafından Bursa başsavcılığına ihbarda bulunulmuş, ardından başsavcılık tarafından görevsizlik kararı verilen dosya gereği için Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne gönderilmiş ve üniversite rektörlüğü ‘halkı yanlış bilgilendirme ve paniğe yönlendirici açıklamalar yaptığı’ iddiası ile soruşturma açmış durumdadır.
  • Sorulacak hesabı, açılacak soruşturması olanların öncelikle bilmesi gereken şey, halkın sağlığı, ülkenin geleceği söz konusu olduğunda bilimin ışığında her türlü eleştirel değerlendirmeyi yapmak TTB’nin ve oluşturduğu kurulların varlık nedenidir.
  • Bu nedenle Prof. Dr. Kayıhan Pala’ya üniversite yönetimi tarafından açılmış olan soruşturmayı hekimlik değerlerine ve Türk Tabipleri Birliği’ne açılmış bir soruşturma olarak görüyoruz.
  • TTB Merkez Konseyi, bağlı Tabip Odaları ve hekimlik değerlerine sahip çıkan bütün hekim ve sağlık çalışanlarıyla birlikte Dr. Kayahan Pala’nın ve savunduğu değerlerin yanında olacağımızı ilan ediyoruz.

Prof. Kayıhan Pala ne demişti?

Prof. Pala geçen aylarda şu açıklamalarda bulunmuştu:

  • Az da olsa yoğun bakımlarda yatan hasta sayısında ve entübe edilen hasta sayısında artış var. Dolayısıyla bunlar henüz Türkiye’de birinci dalganın kontrol altına alınamadığının göstergeleri.
  • Eğer bir fabrikada bir kişi Covid-19 pozitif tanı almış ve onun temasta bulunduğu insanlar hâlâ işe gidip geliyorlarsa o zaman filyasyondan söz edilemez.
  • Öyle görünüyor ki yeniden açılma ve normalleşme kararları bilimsel verilere göre değil, ekonomik ve siyasal gerekçelerle verilmiş durumda.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER