A3 Haber

Erdoğan’ın eski danışmanı Beki’den RTÜK’e tepki: Akif’in Safahat’ı da yasaklanacak mı?

Erdoğan’ın eski danışmanı Beki’den RTÜK’e tepki: Akif’in Safahat’ı da yasaklanacak mı?

Erdoğan’ın eski danışmanı Beki’den RTÜK’e tepki: Akif’in Safahat’ı da yasaklanacak mı?
Temmuz 03
07:51 2020

Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Tele1 ve Halk TV’ye verdiği ekran karartma cezasına, “Akif’in Safahat’ı da yasaklanacak mı?” sözleriyle tepki gösterdi.

Akif Beki, “Merdan Yanardağ, Sultan Abdülhamid’i despotlukla, zalimlikle suçladığı için Tele1’e ceza kesilmiş. Millî şairimiz Mehmet Akif’in Safahat’ında neler var neler. ‘İstibdad’ ve ‘Asım’ şiirlerinde, sultana demediğini bırakmıyor. Merhum Akif’in elden düşürülmeyen kitabı da toplatılacak mı? ‘İstibdat/baskı rejimi kurdu’ diye Abdülhamid’e muhalefet etmemiş kaç aydın gösterilebilir ki o dönemden, bugün el üstünde tutuluyor olmasın! Katılmaz, eleştirirsiniz. Ama RTÜK’ü ne ilgilendirir?” düşüncesini dile getirdi.

Beki, bugünkü yazısından şu görüşleri kaydetti:

“Tele1’e diğer ceza, ilahiyatçı Cemil Kılıç’ın sözlerinden. Diyanet’i eleştirenlerin Müslümanlığının neden sorgulanamayacağını anlatmaya çalışmış. Ama ‘Cumhurbaşkanı ve Diyanet için İslam dışı denmesi nasıl kabul edilemezse’ demek istediği cümleler, onlara İslam dışı demiş gibi gösterilmiş. Yanlış anlaşılması onları suç mu yapar? RTÜK tarihinde ilk kez ulusal bir ekranın karartılacak olmasını haklı kılar mı? 5 günlük bir karartma da Halk TV’ye verilmiş. Ayşenur Arslan’ın Medya Mahallesi’nde, Hüsnü Mahalli’nin sözleri sebebiyle. Hükümeti, Mısır ve Sudan’ı karıştırmakla suçlamış. Devleti zan altında bırakmaktan karartmaya müstahak görmüşler. Bu kanallar, aynı maddeden bir daha ceza alırsa ekranları tümden kapatılacak, lisansları iptal edilecek.”

 

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER