A3 Haber

Erdoğan’ın ziyaretinde dikkat çeken detay: Katar Büyükelçisi AKP’li başkanın kardeşi çıktı

Erdoğan’ın ziyaretinde dikkat çeken detay: Katar Büyükelçisi AKP’li başkanın kardeşi çıktı

Erdoğan’ın ziyaretinde dikkat çeken detay: Katar Büyükelçisi AKP’li başkanın kardeşi çıktı
Temmuz 03
20:52 2020

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Katar’a yaptığı ziyaretten bir gün önce Doha Büyükelçisi olarak atadığı Mehmet Mustafa Göksu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun kardeşi olduğu öğrenildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün Katar’a yaptığı günübirlik ziyaretten bir gün önce Katar Büyükelçisi olarak atadığı Mehmet Mustafa Göksu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun kardeşi olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar’a yaptığı ziyarete de eşlik eden Mustafa Göksu, daha önce Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Körfez Ülkeleri temsilciliği yapmış ardından da Türkiye Maarif Vakfı Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Sorumlusu Mütevelli Heyeti Üyesi olarak atanmıştı.

AKP iktidarının kilit ortağı olarak gördüğü Katar’a yapılan atamalara büyük önem verdiği biliniyor. Eski Doha Büyükelçisi Fikret Özer’in Mayıs ayında merkeze çekilmesinin ardından, gelen agreman doğrultusunda Göksu, 1 Temmuz’da bu göreve atanırken, bakanlık dışından bir diğer atama da Küresel ve İnsani Konular Genel Müdürlüğüne olmuştu. Eski AB Bakanı Egemen Bağış döneminde dışarıdan müşavir olarak atanan Yasin Ekrem Serim İnsani Konular Genel Müdürü olarak atanmıştı.

İstanbul Belediye Meclisi’nde muhalefet

Tevfik Göksu ise AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı tekrarlanan seçimlerde kaybetmesinin ardından Belediye Meclisi’nde, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun onaylanmasını istediği projelere karşı muhalefeti ile biliniyor. İstanbul’da 31 Mart 2019’da tekrarlanan seçimlerde,  Belediye Meclisi için verilen oylar tekrarlanmadığı için AKP’nin, Belediye Meclisi’nde çoğunluğu bulunuyor.

Mahmut Göksu da milletvekiliği yapmıştı

Mustafa ve Tevfik Göksu’nun ağabeyi Mahmut Göksu ise 21 ve 22. dönemde AKP Adıyaman Milletvekili olarak parlamentoda görev yapmıştı.

Dışişleri Bakanlığı’nda eş-dost- akraba atamaları

Başkanlık sistemine geçişle birlikte Dışişleri Bakanlığı’nın teşkilat kanunu da değiştirilerek meslek memurluklarına da atama yapılmasına kapı aralanmıştı. Dışarıdan Büyükelçi olarak atananlara son dönemde eklenen en dikkat çekici isim eski Bakan Egemen Bağış oldu. Bağış, Prag’a Büyükelçi olarak atanırken, 2017 yılında da Merve Kavakçı, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a Büyükelçi olarak atanmıştı. Aynı kararnamede dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın ablası Ayşe Hilal Sayan Koytak da Kuveyt Büyükelçisi olarak görevlendirilmişti. Benzer şekilde, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen, Pekin’e; eski TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, Hartum’a; eski AK Parti Milletvekili Murat Mercan da Tokyo Büyükelçisi olarak atanmıştı. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER