A3 Haber

CHP’den Atatürk’e hakaret eden astsubay hakkında suç duyurusu

CHP’den Atatürk’e hakaret eden astsubay hakkında suç duyurusu

CHP’den Atatürk’e hakaret eden astsubay hakkında suç duyurusu
Temmuz 04
19:27 2020

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman ve Arpaçay ilçe Başkanı Kerem Ekinci, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği belirlenen ve görevden uzaklaştırılan Jan. Ast. Kıd. Başçavuş Rafi Hasan Ceran hakkında, Arpaçay Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Arpaçay ilçe Başkanı Kerem Ekinci ve çok sayıda Karslı, Arpaçay Cumhuriyet Savcılığı’na giderek Jan. Ast. Kıd. Başçavuş Rafi Hasan Ceran hakkında suç duyurusunda bulundu.

krttv.com.tr’nin Suat İncedere imzalı haberine göre, Arpaçay Hükümet konağı çıkışı açıklamalar yapan İl Başkanı Taner Toraman, “Kars Arpaçay ilçemize bağlı Doğruyol Köyü Jandarma Karakol komutanlığında yeni göreve başlayan Rafi Ceran isimli bir astsubay sosyal medya hesabında kendisiyle tartışanlara “Atatürk’ü koruma kanunu kaldırıldıktan sonra tartışılabilir” diyor.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk için “Büyük İngiliz Projesi” diyerek küstah yorumlarda bulunmuştur. Ve yine aynı şahıs sosyal medya hesabından Sayın Genel Başkanımıza da hakaret içerikli paylaşımlarda bulunmuştur.

CHP Kars İl Başkanlığımız ve Arpaçay ilçe başkanlığı heyetimiz, Arpaçay Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, şahsın görevden el çektirilmesi ve cezalandırılması yönünde dava açtık.

Konunun takipçisi olacağız, bu tip çürük insanların Cumhuriyetimizin kurucusu ve eşsiz devlet büyüyümüz Mustafa Kemal Atatürk ve bu ülkenin önemli değerlerine bir daha zarar verecek davranışlarda bulunmasınlar.

Kars halkı ve CHP camiası olarak esef ve şiddetle kınıyorum. Yargının gereken cezayı vereceğine inancım tamdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

Suç duyurusuna konu olan Jan. Ast. Kıd. Başçavuş Rafi Ceran Hasan’ın paylaşımı şu şekilde:

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER