A3 Haber

Patlamadan yaralı kurtulan işçi: Mallar ısınma yapmış, uyardık ama dinlemediler

Patlamadan yaralı kurtulan işçi: Mallar ısınma yapmış, uyardık ama dinlemediler

Patlamadan yaralı kurtulan işçi: Mallar ısınma yapmış, uyardık ama dinlemediler
Temmuz 05
08:45 2020

Havai fişek fabrikasındaki patlamada yaralı kurtulan Kesiban Yolcu, “Isınma olmaması gereken bir şey, uyardık ama dinlemediler” dedi.

A3 Haber Merkezi- Sakarya Hendek’te havai fişek fabrikasındaki patlamada yaralı kurtulan işçi malların aşırı ısındığı için patlamanın meydana gelmiş olabileceği iddia etti.

İşçilerden Nuray Cihangir, patlamanın arka depoda meydana geldiğini belirterek “Patlama üretim sırasında olmadı. Depolara konulan mallar aşırı ısındıkları için patlama meydana geldi. Malların dışına kağıttan bir jelatin sarılır. O jelatin mallara ısınma yapmış. Dört gündür söylüyordum ve yanımdaki işçileri de uyarıyordum. Malları dışarı serdim. Benim bölümümde ölüm yok. Bütün bölümleri uyarıyordum, kapının önüne karton bir şey koymayın da her an kaçabilelim” diye konuştu.

“Siparişlerin yetişmesi için çok baskı yapıyorlardı”

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek ve Kübra Köklü’nün haberine göre, 13 yıllık çalışan Kesiban Yolcu da “Malları ısınma yapıyor diye dışarı sermişler. Bunlar patladı diyorlar ama patlasa dün patlardı. Üretim bölümünden çıktığını tahmin ediyorum. Isınma olmaması gereken bir şey, uyardık ama dinlemediler” dedi. Sendikaları olmadığına dikkat çeken Yolcu, “Siparişlerin yetişmesi için çok baskı yapıyorlardı” dedi.

Patlamada yaralanan işçilerden Güllü Aslan da 47 yaşındaki işçi Sebahattin Tepeçınar’ın yaralıları kurtarmak isterken ikinci patlamada yaşamını yitirdiğini belirtti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER