A3 Haber

Sera Kadıgil: Çoklu baro teklifi FETÖ kumpaslarında çayını içip gülümseyen meslektaşım tarafından sunuldu

Sera Kadıgil: Çoklu baro teklifi FETÖ kumpaslarında çayını içip gülümseyen meslektaşım tarafından sunuldu

Sera Kadıgil: Çoklu baro teklifi FETÖ kumpaslarında çayını içip gülümseyen meslektaşım tarafından sunuldu
Temmuz 05
15:58 2020

TBMM Adalet Komisyonu’nda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan için “FETÖ kumpaslarında avukatlık yaparken bizim karşımızda FETÖ’nün yanında çayını içip gülümseyen bir meslektaşım tarafından sunuluyor” dedi.

TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülen çoklu baro düzenlemesi kanun teklifi görüşmelerinin 12. maddesi üzerine söz alan CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, çoklu baro projesinin 2013 yılında FETÖ tarafından sunulduğunu belirtti. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın FETÖ kumpaslarının avukatı olduğunu söyleyen Kadıgil, “Tek bildiğim biz Ergenekon’da, Balyoz’da, FETÖ kumpaslarında avukatlık yaparken bizim karşımızda FETÖ’nün yanında müdahil avukat olan, şerefli subaylar müebbet hapse çarptırılırken çayını içip gülümseyen bir meslektaşım tarafından sunuluyor” dedi.

“Feyzioğlu, neden çoklu baro zararlarını anlatmıyor”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu’nun çoklu baroya karşı olduğunu açıklamasına rağmen komisyona neden gelmediğini soran Kadıgil “Neden gelip çoklu baronun zararlarını kendisi anlatmıyor da temsilci gönderiyor anlamadım” dedi.

Kadıgil, “Yıllardır barolarda varlık gösteremeyen yandaşlarınıza bir koltuk bulmak bu kadar kıymetliyse meslek birliğimizle uğraşmak mecburiyetinde değilsiniz. Kapıda beklettiğiniz seçilmiş başkanlardan rica ederiz her 23 Nisan’da bir yandaşı oturtur koltuğuna, onlar da yazık heveslerini almış olurlar” diye konuştu.

“Allah affetsin’ deyip işin içinden çıkamazsınız”

Kadıgil, teklifin altında imzası bulunan hukukçu milletvekillerine şöyle seslendi: “Bu teklifi savunuyorsanız bunun yalnızca ve sadece üç sebebi olabilir. Ya safsınız, yani kandırıldınız, bu teklifin neye hizmet ettiğinin ayırdına henüz varamadınız. Ya korkaksınız yani, mesleğinize ihanet ettiğinizi bile bile, sırf siyasi istikbal korkusundan inanmadığınız bir şeyi acıklı bir çabayla savunuyorsunuz, Ya da net kötüsünüz, meslek de memleket de zerre umurunuzda değil, tek derdiniz kurduğunuz aile devletinin bekası için çırpınmak. Korkaklar ve kötülerle hiç ilgilenmedim, şimdi de ilgilenmiyorum. Allah sizi ıslah etsin ve size vicdanınızla hareket edecek cesareti versin. Bu iki grup için tek temennim budur. Ama kandırılanlar için burada not düşmek istiyorum ki yarın öbür gün ‘Allah affetsin’ deyip işin içinden çıkarız sanmayın.” (ANKA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER