A3 Haber

Fahiş su zammına dava açıldı: Mahkeme kararını 15 gün içinde açıklayacak

Fahiş su zammına dava açıldı: Mahkeme kararını 15 gün içinde açıklayacak

Fahiş su zammına dava açıldı: Mahkeme kararını 15 gün içinde açıklayacak
Temmuz 06
13:22 2020

Manisa’da orantısız ve fahiş su zammına karşı dava açıldı. Manisa Yurttaş İnisiyatifi’nin MASKİ’ye karşı açtığı davada sona gelindi. Manisa 2. İdare Mahkemesi duruşma salonunda görülen davada esasa ilişkin beyanlar anlatıldı. Mahkeme kararını 15 gün içinde açıklayacak.

Manisa’da Şehzadeler Belediye Meclisi’nin belirlediği ve MASKİ su faturalarına eklenen katı atık toplama ücretinin iptali için 29 Haziran 2020’de Manisa 2. İdare Mahkemesi’ne
2020/433 esas dosya numarasıyla dava açılmıştı.

Manisa Yurttaş İnisiyatifi öncülüğünde açılan davanın duruşması bugün görüldü. İnisiyatif sözcüsü Uğur Doğan, niçin dava açtıklarına ilişkin beyanlarını sözlü ve yazılı olarak mahkeme heyetine aktardı.

Mahkemenin, kararını 15 gün içerisinde açıklaması bekleniyor.

İnisiyatif, adliye önünde “Suya erişim en temel hakkımızdır, engellenemez” yazılı pankart açtı.

Manisa Yurttaş İnisiyatifi’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“MASKİ’ye karşı Şehzadeler ilçesi su ücreti zamlarının ve hat bakım işletim bedelinin iptali için Manisa 2. İdare Mahkemesi’nde açtığımız davanın duruşması bugün yapıldı. Kamu yararına, Şehzadeler halkı adına açtığımız dava duruşmasında esasa ilişkin beyanlarımızı anlattık ve yazılı olarak mahkemeye sunduk. Mahkeme kararının halkımızın lehine olması ve kararın iptal edilmesi talebimizi yineledik. Mahkeme kararını 15 gün içerisinde açıklayacak. Mahkeme kararıyla ilgili kamuoyu bilgilendirmesini sayfamızdan paylaşacağız.”

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER