A3 Haber

Mevlitte dağıtılan tavuklu pilavdan 18 kişi zehirlendi

Mevlitte dağıtılan tavuklu pilavdan 18 kişi zehirlendi

Mevlitte dağıtılan tavuklu pilavdan 18 kişi zehirlendi
Temmuz 06
07:59 2020

Manisa’nın Ahmetli ilçesinde, koronavirüs önlemleri konusundaki uyarılara rağmen katıldıkları mevlitte verilen yemeğin ardından rahatsızlanan 18 kişi, gıda zehirlenmesi teşhisiyle Turgutlu ilçesinde hastaneye kaldırıldı.

Olay, Ahmetli ilçesine bağlı Gökkaya Mahallesi’nde meydana geldi. Koronavirüs önlemleri kapsamında taziye, mevlit gibi toplu olarak bir arada bulunulmaması yönünde yapılan uyarılara rağmen Gökkaya Mahallesi’nde bir evde düzenlenen mevlite çok kişi katıldı.

Mevlidin ardından konuklara tavuklu pilav ve ayran ikram edildi. Evlerine giden vatandaşlar mide bulantısı, karın ağrısı, ishal ve ateş gibi şikayetleri nedeniyle sağlık ekiplerine haber verildi. Rahatsızlanan kişiler sağlık ekipleri tarafından Turgutlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. 18 kişinin getirildiği hastanede yapılan ilk incelemede, bu vatandaşların yedikleri yemekten zehirlendikleri belirlendi. Gıda zehirlenmesi teşhisi konulan 18 kişinin tedavilerine devam ediliyor.

Bu arada olayla ilgili olarak, mevlitte ikram edilen tavuk ve pilavdan alınan numuneler incelenmek üzere laborutavara gönderildi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER