Site icon A3 Haber

TOKİ kamusal alanları “yatırımcıya fırsat” sloganıyla haraç mezat satıyor: Sağlık, spor, kültür, park alanları satılık!

Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası’nın İzmir şubeleri, TOKİ’nin 26 ildeki 191 arsayı  satış ve kira ihalesine çıkardığını, “yatırımcıya fırsat” sloganıyla satışa çıkarılan arsaların içinde rekreasyon alanı, spor tesisi, sağlık ocağı ve ilk yardım merkezi, park alanı, sosyal kültürel tesis alanı gibi kamusal alanların bulunduğunu duyurdu. Açıklamada, “Utanması olan, bu taşınmazları satışa çıkarmaz. Satışa çıkarılan kamusal alanların, yine kamu kurumları tarafından satın alınacak olması ihtimali bile bu gerçeği değiştirmez” denildi.

A3 Haber Merkezi | Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 23 Haziran 2020’de yayımlanan ilanla, 9 Temmuz 2020’de müzayede yoluyla 26 ilde 191 arsa satış ve kira ihalesine çıkılacağı duyurdu. “Yatırımcıya fırsat” sloganıyla duyurulan müzayedede, çok sayıda kamusal alanın satış ya da kira yoluyla özelleştirileceği alenen duyurulmuş oldu.

Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası’nın İzmir şubeleri ortak bir açıklamayla, aralarında Karşıyaka, Aliağa, Narlıdere’nin de bulunduğu ilçelerdeki kamusal alanların satışına itiraz etti.

Açıklamada, “Gerek taşınmazların satışından, gerekse kamusal donatıların ve alanların özel mülkiyet eline geçirilmesinden vazgeçilmeli, bütün kamusal alanlar, ilgili kamu kurumlarına ve kamu kullanımına devredilmelidir” denildi.

İki akademik meslek odasının ortak açıklaması şöyle:

Karşıyaka, Narlıdere ve Aliağa’da satışa çıkarılan kamusal alanlar şöyle:

Exit mobile version