A3 Haber

Ankara Barosu’ndan videolu mesaj: Susmuyoruz, korkmuyoruz, biat etmiyoruz

Ankara Barosu’ndan videolu mesaj: Susmuyoruz, korkmuyoruz, biat etmiyoruz

Temmuz 07
11:50 2020

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, sosyal medya hesabından çoklu baro teklifine karşı çıkan avukatların eylemlerinden görüntüleri içeren bir video paylaştı. Baroların parçalanarak avukatların cübbelerine ilik açılmaya çalışıldığını ifade eden Sağkan “Susmuyoruz, korkmuyoruz, biat etmiyoruz” dedi.

Sağkan’ın paylaştığı videoda baro başkanlarının Ankara girişinde engellediğini ve Ankara’da gerçekleştirilmesi planlanan Büyük Savunma Mitingi’ne ilişkin görüntüler yer aldı.

Sağkan, paylaştığı videoda baroların parçalanarak avukatların cübbelerine ilik açılmaya çalışıldığını ifade ederek buna boyun eğmeyeceklerini söyledi.

“Susmuyoruz, korkmuyoruz, biat etmiyoruz” ifadelerini kullanan Sağkan konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün bizi burada bir araya getiren şey bir baskı rejiminin her fırsatta masasının altından çıkarıp gösterdiği sopaya hiçbir zaman boyun eğmediğimizi ve hiçbir zaman da eğmeyeceğimizi tarih önünde çocuklarımıza anlatma borcumuzdur. Şimdi de teslim alamadığınız baroları parçalayarak cübbelerimize ilik açmaya düğme dikmeye çalışıyorsunuz. İstiyorsunuz ki yargının son ayağı da iktidara bağlansın. İstiyorsunuz ki herkes sussun. Bizleri çok iyi dinleyin. Hepsi bir ağızdan, hiçbir baskıya boyun eğmeyeceklerine mesleklerine ve Cumhuriyete sahip çıkacaklarına dair bu ülkenin teker teker her bir çocuğuna yemin ediyorlar; susmuyoruz, korkmuyoruz, biat etmiyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER