A3 Haber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev değişimi: Genel sekreterliğe yeni isim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev değişimi: Genel sekreterliğe yeni isim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev değişimi: Genel sekreterliğe yeni isim
Temmuz 07
08:40 2020

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yavuz Erkut emekli oluyor. Erkut’un yerine yıllarca Ziraat Bankası’nın genel müdürlüğünü yapan Can Akın Çağlar getiriliyor.

Yavuz Erkut İBB Genel Sekreterliği görevinden emekli oluyor.

Sözcü’nün haberine göre Erkut’in yerine bankacı Can Akın Çağlar gelecek. Erkut 5 Temmuz 2019 tarihinde İBB Genel Sekreteri olarak resmen atanmıştı.

CHP suç duyurusunda bulunmuştu, İmamoğlu genel sekreter yaptı

2012’de yılında CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda yolsuzluk iddialarına ilişkin basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Ziraat Bankası’nda bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreterliği görevine getirilen Can Akın Çağlar döneminde kredi yolsuzluğu yapıldığını iddia etmişti.

Erdoğdu, Çağlar döneminde 20’nin üzerinde şirketi olan Dursun Akdağ’ın henüz şirketlerini kurmadan her bir şirketi için 7-7,5 milyon TL tutarında kredi aldığını öne sürmüştü.

Dosyaların kendilerine bankada söz konusu kredilere karşı mücadele veren banka bürokratları tarafından iletildiğini aktaran Erdoğdu şöyle konuşmuştu:

  • “Ziraat Bankası’nda seri kredi yolsuzluğu bize iletilmiştir. Bu konuda bize bir yıldır süren ihbarlar söz konusuydu. Bu ihbarlar sanıyorum sayın Ali Babacan ve sayın Başbakan’a da iletilmiştir. Bu ihbarlar yüzünden eski yönetim, yani Can Akın Çağlar yönetimi görevden alınarak sayın Hüseyin Aydın yönetimi göreve gelmiştir.
  • İlk açıklayacağımız dosya Dursun Akdağ isimli bir şahsın şirketleri ile alakalı. Dursun Akdağ 1970 Bayburt doğumlu biri. Çeşitli ticari faaliyetlerde bulunuyor. Son 2003-2006 yılları arasında Aydınlı gruba ait Aymerkez AVM Genel Müdürlüğü yapıyor. Bu grubu dolandırmaktan davalık oluyorlar. Bize gelen bilgi bu davadan hüküm yediği ve dosyanın Yargıtay’da olduğu. Elimizdeki raporlar içindeki bilgilerden Dursun Akdağ isimli şahsın Akdağlar Tarım, Yonca Tarım, Selva Tarım, Hayat Hayvancılık, Burgaz Hayvancılık, Yöresel Hayvancılık gibi 20’nin üzerinde şirket kurduğu anlaşılmaktadır. Bu şirketlere baktığınızda Dursun Akdağ ya şirketin hakim ortağıdır; ya da sorumlu müdürüdür. Diğer ortaklar akrabaları olarak görünmektedir. Mali tahlil ve istihbarat raporları kredinin kullandırılmasında en önemli belgelerdir. Kredi bu raporlara ilişkin kullandırılmaktadır. Bu raporlara göre Aksüt Hayvancılık, Dünya Hayvancılık, Akay Hayvancılık, Dağlar Hayvancılık, Yıldız Hayvancılık şirketlerinin 02.11.2010 tarihinde kurulan bu şirketler henüz ortada yokken bankaya kredi için başvurduğu, bu şirketler ortada yokken banka tarafından kredi değerlendirilmesine alındığı ve şirket kurulduktan hemen sonra mali istihbarat raporlarının hazırlandığı evraklarla sabittir.
  • Doğru ve etik olan sayın Can Akın Çağlar’ın görevinden istifa etmesidir. Eğer Can Akın Çağlar bu kararı almazsa hükümetin üzerine düşen sayın Can Akın Çağlar’ı bu soruşturmalar bitinceye kadar soruşturmanın salahiyeti açısından görevden almasıdır.

Can Akın Çağlar kimdir?

Erkut’un yerine deneyimli isim Can Akın Çağlar geliyor. 1962’de Sivas’ta doğan Can Akın Çağlar, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. Çağlar meslek hayatına 1985’te Hazine Müsteşarlığı’nda başladı. 1995–1997 arasında ABD’de Boston Üniversitesi’nde, Finansal Ekonomi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

1997-1998 yılları arasında Egebank A.Ş.’de genel müdür yardımcılığı ve Ege Yatırım A.Ş.’de yönetim kurulu başkanlığı görevlerinin ardından 1998-2003 yılları arasında Family Finans A.Ş.’de genel müdürlük görevini üstlendi.

Çağlar, 2003 yılında Ziraat Bankası A.Ş.’ye genel müdür olarak atandı. Genel Müdürlüğü döneminde Ziraat Sigorta A.Ş. ve Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş.’nin kuruluşunda bulundu.

2011 yılında bankadaki görevinden ayrılarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nda kurul üyesi olarak göreve başlayan Çağlar, 2 Mayıs 2014 tarihi itibariyle bu görevinden ayrılarak Eureko Sigorta A.Ş.’de genel müdürlük görevini üstlendi. Çağlar, Eureko Sigorta yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini sürdürüyordu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER