A3 Haber

Sakarya’daki patlama sonrası gözaltına alınan dört zanlı tutuklandı

Sakarya’daki patlama sonrası gözaltına alınan dört zanlı tutuklandı

Sakarya’daki patlama sonrası gözaltına alınan dört zanlı tutuklandı
Temmuz 07
07:24 2020

Sakarya Valiliği, Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan DNA çalışması sonucu kimlik tespiti yapılarak patlamada hayatını kaybeden kişi sayısının yedi olduğunu belirten Sakarya Valiliği, ekiplerce bölgede aranan herhangi bir kişi kalmadığını da bildirdi.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, “03.07.2020 tarihinde Hendek ilçesinde bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonucu 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 1 vatandaşımızın ise arandığı bilgisi kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bugün itibariyle kayıp olan 7’nci kişinin, İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan DNA çalışması sonucu kimlik tespiti yapılmış ve patlamada hayatını kaybeden kişi sayısı yedi olmuştur. Böylece ilgili ekiplerimizce aranan herhangi bir kişi kalmamıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına sabırlar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Dört kişi tutuklandı

Hendek’te havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili olarak fabrika müdürü H.A.V., ustabaşılar E.Ö. ile A.A. ve iş güvenliği uzmanı A.B. savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen dört kişinin tutuklandığı bildirildi.

Sakarya’da ne olmuştu?

Sakarya’nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu havai fişek fabrikasında önceki gün saat 11.15’te meydana gelen ve yaklaşık 50 kilometre uzaklıktan, kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda yedi kişi yaşamını yitirdi, 100’den fazla kişi yaralandı.

Hayatını kaybedenlerden Havva Çelik ve Sebahattin Tepeçınar’ın cenazeleri dün defnedilmişti. İşçiler ve işçi yakınları, fabrikada iş güvenliğinin olmadığını anlatırken, MÜSİAD, fabrika patronu olan üyesi Yaşar Coşkun’a moral vermek için yemek düzenlemişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER