Site icon A3 Haber

İBB Sekreteri Çağlar: Hakkımda açılmış hiçbir soruşturma yok

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, hakkındaki ‘soruşturma’ iddialarını yanıtladı. Çağlar, “Bu benim kaderim, hakkımda açılmış hiçbir soruşturma yok” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne atandıktan sonra Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü sırasında CHP temsilcilerinin de tepki gösterdiği bazı kredi tahsisleri tekrar gündeme gelen Can Akın Çağlar, hakkındaki iddiaları yanıtladı. Çağlar, “Yanlışlarımızda olabiliyor” dedi, ancak Sayıştay’dan Başbakanlık Teftiş Kurulu’na çok sayıda denetimden geçtiğini ve hakkında hiçbir soruşturma açılmadığını söyledi. Can Akın Çağlar, “Bu benim, galiba kaderim. Hangi göreve başlasam, mutlaka böyle bir şey var. Bunları yaparken zaman zaman eleştiriler illaki oluyor. Birkaç günden beri basına yansıyan eleştiriler de yine onlardan. Hem kamuda hem özel sektörde görev yaptığım her kurumdan ayrıldıktan sonra gece başımı yastığa rahat koydum. Bu kadar süre içinde hakkımda hiçbir soruşturma açılmadı” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, eleştirilerin hep olacağını belirtirken Çağlar’ın görevlendirilmesi konusunda, “Eleştiri olacak. Tahmin ediyorum kademesine göre hiçbir arkadaşım eleştirisiz göreve başlamadı. Can Akın Bey’le de hem sorusu geçen hem basına yansıyan konularda bana hesap veremediği hiçbir konu olmadığı için hem de o bahsettiğim liyakata, inanmışlığa, kararlılığa sahip olduğu için beraberiz. Hesap veremeyeceği bir husus olmadığına inandığım, o konudaki bilgileri ve belgeleri topladığım, dinlediğim bir kişi olarak aramıza katılmasından onur duydum” açıklamasını yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’nde görev devir-teslim töreni yapıldı.

İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, düzenlenen devir teslim töreniyle görevini halefi Can Akın Çağlar’a bıraktı. Düzenlenen törenin ardından Çağlar’a CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun, yeni Genel Müdür hakkında Ziraat Bankası’nda yönetici olduğu dönemdeki ‘kredi yolsuzluğu’ suçlamasıyla ilgili görüşleri soruldu.

Çağlar, hakkındaki iddialara, şöyle yanıt verdi:

“Hakkımda açılmış hiçbir soruşturma yok”

“Aykut Bey’le oturduk, bir tam gün sohbet ettik”

İmamoğlu: Hiçbir arkadaşım eleştirisiz göreve başlamadı

Çağlar’a yöneltilen kredi yolsuzluğu ile ilgili soruyu yanıtlayan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Partizanlık bu ülkeyi yönetsin diye seçilmedik”

“Hesap veremeyeceği bir husus olmadığına inandım”

“Eleştirilerin hepsine verecek cevabım var”

 

Exit mobile version