A3 Haber

Karamollaoğlu: İktidar yanlısı barolara gün doğdu!

Karamollaoğlu: İktidar yanlısı barolara gün doğdu!

Karamollaoğlu: İktidar yanlısı barolara gün doğdu!
Temmuz 08
16:47 2020

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP’nin çoklu baro düzenlemesini “Millet nereye gidecek, derdine nasıl çözüm arayacak? Artık iktidar yanlısı barolara gün doğacak” diye yorumlarken, Sakarya’da yedi işçinin yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin “11 yılda 5 kere patlayan bir fabrika için neden güvenlik tedbirleri artırılmaz. Bu tamamen gafletin, tedbirsizliğin bir işareti” yorumunda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP’nin çoklu baro düzenlemesini “Millet nereye gidecek, derdine nasıl çözüm arayacak? Artık iktidar yanlısı barolara gün doğacak” diye yorumlarken, Sakarya’da 7 işçinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin “11 yılda 5 kere patlayan bir fabrika için neden güvenlik tedbirleri artırılmaz. Bu tamamen gafletin, tedbirsizliğin bir işareti” yorumunda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Partisinin Eğitim Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Karamollaoğlu, bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek AKP’nin çoklu baro teklifine ilişkin kutuplaşma uyarısı yaparak, şunları söyledi: “Çoklu baro bu iktidarın gerçekleştirmeye çalıştığı en tehlikeli neticeleri doğuracak; kutuplaşmayı adalet mekanizmasına taşıyacak bir adımdır. Adalet kutuplaşmaya dayanamaz, kutuplaşma ile adalet sağlanmaz. Kutuplaşma öç alma yeridir. Adalet böyle bir şeyi kaldıramaz. Çünkü bundan sonra iktidar yanlısı barolarla, iktidar karşıtı barolar varmış gibi bir hava doğacak. Çoklu baro demek adaletin içerisine tamamen partizanlığın sokulması demektir. Millet nereye gidecek, derdini nasıl çözüm arayacak? Artık iktidar yanlısı barolara gün doğacak.”

Sakarya’da havai fişek fabrikasındaki patlamada yedi işçinin yaşamını yitirmesine değinen Karamollaoğlu, yıllardın burada neden tedbir alınmadığını sorarak, şunları kaydetti: “Öncelikle şu soruyu sormak durumundayız; bu patlama kaza mı ihmal mi? 11 yılda 5 kere patlayan bir fabrika için neden güvenlik tedbirleri artırılmaz. Bu tamamen gafletin, tedbirsizliğin bir işareti… Maden facialarında bunun çok daha ağırını yaşadık. Bu sebeple hiç olmazsa şimdi soruşturmanın titizlikle gerçekleştirilmesini temenni ediyorum.”

Karamollaoğlu, RTÜK’ün Halk TV ve Tele1’e verdiği 5 günlük yayın durdurma cezasına “İktidarın hoşuna gitmeyen yayın yapan bazı televizyon kanallarının 5 gün süreyle ekran karartmasının nasıl alındığı ve RTÜK Başkanı’nın ifadeleri işin çığırından çıktığının an açık göstergesidir” yorumunda bulundu. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER